Jurnalul.ro Timp liber Culinar Înghețată de cătină

Înghețată de cătină

de Andreea Tiron    |   

Numită și „ginsengul românesc”, cătina este bogată în vitamine, minerale, antioxidanți, aminoacizi și acizi grași esențiali. Fructele conțin mai mult betacaroten (forma naturală de vitamina A) decât morcovul și au un puternic efect antitumoral, mulțumită aportului mare de vitamina C. Rețeta pe care ne-am ales-o are la bază cea mai simplă combinație de ingrediente pentru o înghețată fără ace: frișca și laptele condensat pentru prăjituri.

Potrivit cumvaplace.ro, cea mai laborioasă muncă a fost cea de a obține piureul de fructe, dar nu vă va lua mai mult de 10 minute, fiți fără griji!
Notați-vă îngredientele pentru cea mai spectaculoasă înghețată de cătină și s-o încercați negreșit! Pentru noi a fost o surpriză foarte, foarte plăcută!

INGREDIENTE

  • 500 g cătină

  • 4 linguri de zahăr

  • 1 linguriță de esență de vanilie

  • 1 cutie de lapte condensat

  • 400 ml smântână pentru frișcă

CUM SĂ FACEȚI

  • Spălați bobițele de cătină în multe ape reci, până rămâne apa curată. Le puneți apoi într-o crăticioară împreună cu zahărul și le puneți pe foc potrivit, amestecând din când în când, până se formează un sos. Nu le țineți pe foc mai mult de 6-7 minute din clipa în care amestecul începe să fiarbă.
  • Cât amestecul e încă fierbinte, îl treceți printr-o sită. Noi am folosit o lingură de lemn, am avut mai mult spor. În final, veți obține 250-300 ml de piure fin de cătină. Adăugați aroma de vanilie.
  • Bateți smântâna pentru frișcă cu mixerul, încorporați laptele condensat și adăugați, treptat, câte 1-2 linguri din piureul de cătină. Gustați pe măsură ce puneți piureul! Gustul cătinei este foarte astringent și piureul e bine să fie adăugat cu măsură, să găsiți exact proporția care vă e pe plac. Noi am pus aproximativ 150-160 ml de piure.
  • Turnați compoziția de înghețată de cătină într-o cutie cu capac și o dați la congelator pentru 3-4 ore.
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri