Jurnalul.ro Ştiri Educatie Inteligența Artificială: ajutor sau amenințare?

Inteligența Artificială: ajutor sau amenințare?

de Redacția Jurnalul    |   

Acum 30 de ani, o lume conectată la nivel global virtual era doar visul unui vizionar ambițios. Dar apoi, internetul a explodat, schimbând pentru totdeauna modul în care trăim, lucrăm și comunicăm.

Astăzi, stăm în pragul unei noi revoluții - Inteligența Artificială. Dar oare va urma aceasta calea internetului, devenind un element fundamental în viața noastră, sau va fi doar o altă modă trecătoare? Și dacă va izbuti, va deveni ea o amenințare sau un ajutor?

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României (FDVDR) aduce în discuție această problemă esențială în cea mai recentă ediție a conferinței WEBDIDACTICA cu tema „Inteligența artificială, o șansă sau o piedică, pentru dezvoltarea creativității copiilor?”. Răspunsuri la aceste probleme vor putea afla participanții la conferința din această lună de la specialiștii invitați care vor explica dacă Inteligența Artificială va fi o problemă în viața copiilor, sau ar putea contribui, mai degrabă, la o schimbare fundamentală a modului în care aceștia învață și se dezvoltă.

Inteligența Artificială este la fel de utilă ca internetul?

La fel cum Internetul a trecut de la o simplă curiozitate tehnologică la o necesitate zilnică, există argumente puternice că Inteligența Artificială ar putea face același lucru, facilitând învățarea, dezvoltarea și adaptabilitatea umană într-o lume în continuă schimbare. Pe de altă parte, există temeri că, asemenea unor inovații anterioare care au dispărut repede, IA ar putea fi doar o etapă temporară în evoluția tehnologică. Așa cum a fost și cu Internetul, provocarea majoră este adaptabilitatea - cum poate fi folosită IA pentru a sprijini dezvoltarea umană, fără a diminua calitatea și autenticitatea experiențelor noastre?

Conferința WEBDIDACTICA oferă o platformă pentru această discuție esențială, dar răspunsul final rămâne de văzut. Va fi Inteligența Artificială o forță transformatoare la fel de puternică ca și Internetul? Sau va rămâne doar o notă de subsol în istoria tehnologică? Va afecta creativitatea copiilor sau îi va încuraja să-și dezvolte și mai mult abilitățile? Înscrie-te pe www.fundatiadanvoiculescu.ro și ia parte la dezbatere! Conferința WEBDIDACTICA se desfășoară în format digital pe 30 august, începând cu ora 17.00 (ora României).

Subiecte în articol: inteligenţa artificială
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri