Jurnalul.ro Tech Gadget Vești bune pentru posesorii de iPhone. Funcția care îți salvează viața

Vești bune pentru posesorii de iPhone. Funcția care îți salvează viața

de Redacția Jurnalul    |   

Telefoanele create de Apple dispun de o funcție despre care știu puțini utilizatori. Aceasta a fost introdusă în ultima actualizare a sistemului de operare și poate salva viața în caz de urgență.

Ca mai recentă actualizare iOS 18 a introdus o funcție utilă în cazurile în care nu există semnal și ai nevoie de ajutor. Este doar una dintre noile opțiuni introduse de iOS 18. 

Prin această funcție îți poți contacta familia, prietenii sau autoritățile atunci când te afli în zonă în care nu ai semnal. În trecut, Apple a oferit o funcție similară, numită Emergency SOS via Satellite. Cu ajutorul ei, unii utilizatori au fost salvati din situatii care le-au pus in pericol viata.

Funcția care îți salvează viața

Noua opțiune este similară cu Emergency SOS via satelit. A fost introdusă cu seriile iPhone 14 și iPhone 15. Pentru a te conecta la un satelit, trebuie să fii afară și să ai o priveliște fără obstacole către cer și orizont.

Trebuie astfel să îndrepți telefonul în sus pentru a te putea conecta și folosi funcția iPhone ascunsă care ți-ar putea salva viața.

„După ce te-ai conectat, vei putea trimite și primi mesaje și emoji-uri pe iPhone. Vei putea trimite și primi mesaje și cu prietenii și familia, nu doar cu nevoi de urgență”, explică Tim Schofield, creator YouTube special pe tech.

„Apple susține că această funcție ese gratuită pentru primii 2 ani,” a continuat Schofield. „Încă nu se știe cât va costa după aceea. Îmi imaginez că va fi un fel de abonament, similar cu abonamentele cu roaming internațional pe care îl oferă unele companii.”

Utilizatorii sunt încântați de această opțiune.

„Poate conduce pe un drum abandonat, unde nu ai semnal. Și ți se strică mașina,” spune Miguel Alvarado, creatorul canalului YouTube iDeviceHelp, axat pe cele mai recente actualizări Apple. „Sau poate fi util atunci când te pierzi dacă urci pe munte. Sau ești pe mare la pescuit, unde nu prea ai semnal.”

Această funcție poate fi utilă și în cazul unui dezastru natural. 

În timpul incendiilor devastatoare din Maui, utilizatorii iPhone au folosit opțiunea Emergency SOS via Satellite.

Dacă nu poți realiza un apel, pentru că ți-ai compromite siguranța, atunci trimiți mesaj.

Există și situații mai puțin extreme în care poate fi folosită. Dacă ești pe munte cu un grup și te-ai pierdut de prieteni tăi.

Gigantul tech care a introdus prima funcție similară cu Emergency SOS via Satellite

Însă Apple nu e singura companie care oferă această funcție utilizatorilor.

Huawei a fost primul care a introdus o asfel de opțiune, cu câteva luni înaintea Apple.

Seria Google Pixel 9 se pare că va avea o funcție similară, potrivit useit.ro.

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri