Jurnalul.ro Sport JO 2024 - Scrimă: Lee Kiefer, campioană olimpică la floretă, după o finală 100% americană

JO 2024 - Scrimă: Lee Kiefer, campioană olimpică la floretă, după o finală 100% americană

de Redacția Jurnalul    |   

Scrimera americană Lee Kiefer şi-a păstrat titlul de campioană olimpică la floretă individual feminin, după ce a învins-o cu 15-8 pe compatrioata sa Lauren Scrugges, în finala disputată duminică seara la Grand Palais.

Kiefer (30 de ani), campioană mondială în 2018 şi medaliată cu aur la JO de la Tokyo, în 2021, şi-a confirmat statutul de numărul unu mondial la această disciplină.

Treapta a treia a podiumului a fost ocupată de canadianca Eleanore Harvey, care a dispus în meciul pentru medalia de bronz cu 15-12, de italianca Alice Volpi, cea care o eliminase în optimile de finală pe românca Mălina Călugăreanu (15-9).

Concursul individual masculin de spadă s-a încheiat cu victoria japonezului Koki Kano (26 ani), învingător cu 15-9 în finala cu francezul Yannick Borel, într-un duel între doi scrimeri care au fost campioni olimpici pe echipe la Tokyo 2021, respectiv Rio 2016.

Meciul pentru medalia de bronz s-a încheiat cu victoria egipteanului Mohamed Elsayed, care s-a impus în faţa ungurului Tibor Andrasfi cu 8-7, în ultimele secunde ale "morţii subite".

Campionul olimpic en titre, francezul Romain Cannone, s-a oprit în optimile de finală, fiind învins de kazahul Ruslan Kurbanov (10-15).

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

AGERPRES

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri