Jurnalul.ro Ştiri Externe Joe Biden vrea negocieri cu Rusia pentru eliberarea jurnalistului Evan Gershkovich

Joe Biden vrea negocieri cu Rusia pentru eliberarea jurnalistului Evan Gershkovich

de Redacția Jurnalul    |   

Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, a declarat joi că este dispus la negocieri cu Rusia care să permită eliberarea cetăţenilor americani aflaţi în detenţie, inclusiv a jurnalistului Evan Gershkovich.

"Sunt serios în legătură cu a face tot ce este posibil pentru eliberarea americanilor deţinuţi ilegal în Rusia sau în alte zone. Iar acest proces este în curs", a declarat Biden, potrivit CNN, într-o conferinţă de presă organizată la finalul vizitei în Finlanda.

Săptămâna trecută, Preşedinţia Rusiei a anunţat contacte diplomatice cu Statele Unite în vederea unui schimb de deţinuţi. Jake Sullivan, consilier prezidenţial american pentru Securitate Naţională, a confirmat negocieri care ar permite eliberarea jurnalistului american Evan Gershkovich, precizând însă că deocamdată nu erau rezultate.

La începutul lunii iulie, ambasadorul SUA în Rusia, Lynne Tracy, l-a vizitat în penitenciar pe jurnalistul american Evan Gerhkovich, corespondent al publicaţiei The Wall Street Journal, aflat în detenţie preventivă din martie sub acuzaţia de spionaj. De asemenea, diplomaţi ruşi l-au vizitat pe Vladimir Dunaev, un cetăţean rus aflat în detenţie în SUA pentru activităţi cibernetice ilegale.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: Joe Biden Evan Gershkovich Rusia
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri