Jurnalul.ro Ştiri Externe Kamala Harris îl devansează pe Donald Trump într-un sondaj publicat de New York Times

Kamala Harris îl devansează pe Donald Trump într-un sondaj publicat de New York Times

de Redacția Jurnalul    |   

Democrata Kamala Harris are un uşor avans, de 3 puncte procentuale, în faţa republicanului Donald Trump, cu mai puţin de o lună rămasă până la alegerile prezidenţiale din SUA, indică un sondaj publicat marţi de cotidianul american New York Times, transmite AFP.

Vicepreşedinta democrată este creditată cu 49% din intenţiile de vot la scară naţională, faţă de 46% pentru Trump.

Candidata în vârstă de 59 de ani ar urma să beneficieze şi de susţinerea a 9% din electoratul republican, potrivit acestui sondaj, realizat împreună cu Colegiul Siena.

Kamala Harris a organizat săptămâna trecută un miting electoral alături de fosta parlamentară republicană Liz Cheney, repudiată de Donald Trump. Ea şi-a reiterat intenţia de a desemna un republican în guvernul său dacă va fi aleasă preşedinte al SUA.

Precedentul sondaj de opinie al New York Times, publicat la jumătatea lunii septembrie, îi plasa pe cei doi candidaţi la egalitate perfectă, cu câte 47% din intenţiile de vot.

Alegerile prezidenţiale din SUA, organizate prin scrutin universal indirect, sunt decise de obicei de rezultatele din câteva state (swing states), unde candidaţii sunt aproape la egalitate în sondajele de opinie.

Pentru realizarea anchetei sociologice publicate marţi, New York Times a intervievat, între 29 septembrie şi 6 octombrie, 3.385 de alegători din întreaga ţară. Marja de eroare a fost de +/- 2,4 puncte procentuale.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

AGERPRES

Subiecte în articol: Kamala Harris Donald Trump sondaj
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri