Jurnalul.ro Ştiri Educatie Ligia Deca: Datele simulărilor pentru evaluarea națională și bacalaureat vor fi publicate mai devreme

Ligia Deca: Datele simulărilor pentru evaluarea națională și bacalaureat vor fi publicate mai devreme

de Redacția Jurnalul    |   

Ministrul Educației, Ligia Deca, spune că a ținut cont de sugestiile profesorilor și părinților și astfel urmează ca datele simulărilor pentru evaluarea națională și bacalaureat să fie publicate mai devreme.

Aceasta face propuneri pentru datele când vor avea loc simulările examenelor din 2025.

„Stimați profesori și părinți, am ținut cont de sugestiile dumneavoastră ca datele simulărilor pentru evaluarea națională și bacalaureat să fie publicate mai devreme. Prin urmare, ca noutate față de anii școlari trecuți, stabilim datele simulărilor naționale înainte de începerea anului școlar”, a spus Deca.

Citiți și Cod galben de caniculă în Capitală și 15 județe

Aceasta a publicat pe pagina sa de Facebook proiectul calendarului simulării pentru elevii de clasa a VIII-a: 17 martie 2025 - limba și literatura română (scrie), 18 martie 2025 - matematică (scris), 19 martie 2025 - limba și literatura maternă (scris) și 31 martie 2025 - comunicarea rezultatelor.

În ceea ce privește simularea pentru bacalaureat, proiectul de calendar arată astfel: 24 martie 2025 - Proba E) a) Limba și literatura română (scris), 25 martie 2025 - Proba E) c) Proba obligatorie a profilului (scris), 26 martie 2025 - Proba E) d) Proba la alegere a profilului și a specializării (scris), 27 martie 2925 - Proba E) b) Limba și literatura maternă (scris), iar 8 aprilie 2025 este comunicarea rezultatelor.

Citiți și JO Paris 2024. Cătălina Axente nu a mai evoluat în recalificări la categoria 76 de kilograme

„Având în vedere structura anului școlar viitor, propunem ca probele să aibă loc în luna martie. Pentru transparență și posibilitatea de a ne oferi feedback, această propunere va fi lansată curând în consultare publică de către Ministerul Educației, împreună cu propunerile de calendare pentru examenele naționale”, a mai spus Ligia Deca.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri