x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi JO Paris 2024. Cătălina Axente nu a mai evoluat în recalificări la categoria 76 de kilograme

JO Paris 2024. Cătălina Axente nu a mai evoluat în recalificări la categoria 76 de kilograme

de Redacția Jurnalul    |    11 Aug 2024   •   13:20
JO Paris 2024. Cătălina Axente nu a mai evoluat în recalificări la categoria 76 de kilograme
Sursa foto: Cătălina Axente/Facebook

Luptătoare Cătălina Axente nu a mai evoluat, duminică, în recalificările categoriei 76 kg, la Jocurile Olimpice de la Paris pentru a nu se supune unui risc sporit în urma accidentării de sâmbătă.

''În ciuda eforturilor echipei medicale şi a dorinţei de a concura, din păcate sportiva noastră Cătălina Axente nu se va putea lupta azi în meciul din recalificări, contra sportivei Milaimy de la Caridad Martin Potrille (Cuba). Investigaţiile medicale efectuate au arătat că sportiva noastră este în afara oricărui pericol, însă recomandarea staffului medical este de a o proteja pe Cătălina. Luptătoarea noastră s-ar supune unui risc dacă ar intra pe saltea într-un timp atât de scurt de la momentul accidentării suferite ieri, în optimile Jocurilor Olimpice'', se arată într-un comunicat al Federaţiei Române de Lupte.

Citiți și JO Paris 2024. Cătălina Axente a fost grav accidentată. Medic „Are un traumatism în zona cervicală" 

''Pentru Federaţia Română de Lupte este prioritară sănătatea şi integritatea sportivilor noştri, iar decizia luată împreună cu stafful medical şi stafful tehnic are la bază aceste aspecte. Cătălina Axente este una dintre sportivele României care a demonstrat de-a lungul timpului că este o luptătoare puternică, dornică de performanţă, şi suntem convinşi că acest lucru o va face să revină pe scena Internaţională, cel puţin la fel de motivată ca şi până acum. Capul sus, Cătălina! Suntem alături de tine! Federaţia Română de Lupte'', se mai arată în comunicat.

Citiți și JO 2024: Clasamentul pe medalii după ziua a 15-a - România a coborât pe locul 23

Axente a fost învinsă de sportiva americană Kennedy Alexis Blades, sâmbătă, în optimile de finală ale categoriei 76 kg, la Jocurile Olimpice de la Paris. Românca a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce adversara ei a aruncat-o pe spate şi s-a lovit dur în zona cervicală.

Medicii i-au acordat primele îngrijiri pe saltea şi i-au imobilizat gâtul cu un guler. Sportiva română a fost conştientă, dar a părăsit sala pe targă şi în aplauzele publicului, suferind un traumatism la coloana cervicală.

Calificarea americancei în finală a făcut ca Axente (28 ani), dublă medaliată cu bronz la Europene (2020, 2023), să aibă şansa de a evolua în calificări.

România a obţinut ultima sa medalie olimpică la lupte în 2016, la Rio, prin sportivul naturalizat de origine rusă Albert Saritov (cat. 97 kg, lupte libere).

×