Și, pe cât de simple sunt ingredientele, pe atât e de gustoasă și sățioasă această mâncare. Iar dacă urzicile sunt printre preferatele voastre, aprilie este cel mai potrivit moment pentru a le pune la congelator, pentru iarnă.
INGREDIENTE
-
500 g urzici
-
3 linguri de orez
-
1 legătură de ceapă verde
-
1 legătură de usturoi verde
-
1 cutie de roșii tăiate în suc propriu
-
500 ml apă în care au fiert urzicile
-
1 legătură de pătrunjel verde
-
Ulei de floarea-soarelui
-
Lamâie
-
Sare
-
Piper
CUM SĂ FACEȚI
- Fierbeți urzicile în apă cu ceva sare, dar nu mai mult de 2 minute. Le scoateți într-o sită și păstrați apa.
- Căliți ceapa și usturoiul în ulei bine încins. Puneți și orezul și, după ce a devenit translucid, turnați 2 căni din apa în care au fiert urzicile. Puneți și niște sare și piper, după gust, acoperiți și lăsați să fiarbă 15 minute.
- Adăugați roșiile din conservă și urzicile tocate și lăsați să fiarbă împreună 10 minute. Dacă mâncarea de urzici cu orez e prea scăzută, mai adăugați o ceșcuță din apa în care au fiert ierburile.
- Pentru ceva mai multă aromă și gust, am adăugat și câteva felii de lămâie și am mai lăsat să fiarbă 5 minute. Stingeți focul, adăugați verdeața tăiată mărunt și poftă bună vă dorim!
REȚETĂ VIDEO
Mancare de urzici