Jurnalul.ro Ştiri Observator MApN, SRI și MAI caută posibile fragmente de drone în zona porturilor ucrainene

MApN, SRI și MAI caută posibile fragmente de drone în zona porturilor ucrainene

de Redacția Jurnalul    |   

Specialiștii din cadrul MApN, SRI și MAI, continuă investigațiile în proximitatea localității Plauru, județul Tulcea, în posibilele zone de incidență rămase de cercetat.

Cercetările în zonele din proximitatea porturilor ucrainene continuă, vineri, pentru identificarea posibilelor fragmente de drone căzute pe teritoriul României.

Investigațiile echipelor mixte, formate din specialiști din cadrul MApN, SRI și MAI, continuă în proximitatea localității Plauru, județul Tulcea, în posibilele zone de incidență rămase de cercetat.

MApN transmite că la prima dintre cele trei locații au fost identificate, în cursul zilei de joi, 25 iulie, resturi de la o dronă de proveniență rusească de tip Geran1/2.

În ultimele 24 de ore s-au primit indicii cu privire la două posibile noi zone de incidență, aflate pe malul românesc al Dunării, în proximitatea localității Periprava. Aceste locații vor fi investigate, conform procedurilor, în perioada imediat următoare.

Au fost și indicii care nu s-au confirmat, cum ar fi zona Niculițel, despre care au existat referiri în spațiul public în ceea ce privește posibile căderi de fragmente de drone. Cercetările efectuate în această zonă nu au indicat fragmente căzute.

MApN precizează că toate locațiile identificate drept posibile zone de incidență se află în afara ariilor locuite, nefiind afectate elemente de infrastructură.

„Forțele și mijloacele sunt angajate în cercetări pe o arie extinsă, din proximitatea infrastructurii ucrainene din porturile vizate de atacurile masive din ultimele zile, astfel încât să fie acoperite toate zonele în care ar exista posibilitatea căderii unor fragmente de drone. Ministerul Apărării Naționale a informat și informează în timp real structurile aliate cu privire la situațiile generate de atacuri, rămânând în contact permanent cu acestea. Reiterăm, de asemenea, mesajul ferm de condamnare a atacurilor executate de Federația Rusă împotriva unor obiective și elemente de infrastructură civilă ucrainene, care sunt nejustificate și în gravă contradicție cu normele de drept internațional”, transmite MApN.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: mapn SRI mai fragmente drone porturi
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri