Jurnalul.ro Cultură Teatru Mariana Mihuț și Victor Rebengiuc au primit cea mai înaltă distincție din partea președintei Republicii Moldova, Maia Sandu

Mariana Mihuț și Victor Rebengiuc au primit cea mai înaltă distincție din partea președintei Republicii Moldova, Maia Sandu

de Magdalena Popa Buluc    |   

Marți  seara, la finalul spectacolului ”REGELE MOARE” prezentat pe scena  Teatrului  Național ”Mihai Eminescu” din Chișinău în cadrul celei de a IX-a ediții a Reuniunii Teatrelor Naționale Românești, Președinta Republicii Moldova, doamna Maia Sandu, a conferit  doamnei Mariana Mihuț  și domnului Victor Rebengiuc, actori ai Teatrului Național „I.L.Caragiale” din București,  Ordinul de Onoare.

„În semn de înaltă apreciere a dăruirii profesionale de-a lungul impresionantei cariere, pentru contribuție substanțială la dezvoltarea și promovarea teatrului, cinematografiei și radioteleviziunii românești, pentru interpretarea inconfundabilă a unor roluri menite să descopere personaje emblematice din literatura română și universală, precum și pentru implicare activă la consolidarea dialogului cultural dintre Republica Moldova și România”, cum precizează comunicatul Președinției Moldovei.

Cei doi mari actori au primit cu multă emoție distincția oferită de președinta Maia Sandu și  i-au mulțumit oferindu-i, la rândul  lor, albumul foto „Regele nu moare”, dedicat spectacolului, cu autografe din partea întregii echipe.

Sala Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Chișinău a fost arhiplină, iar publicul a aplaudat în picioare minute în șir reprezentația Naționalului bucureștean  și evenimentul festiv din final. De asemenea, directorul TNME, actorul Petru Hadârcă le-a oferit colegilor săi de la București  flori și un tort special. Momentul a fost sărbătorit cu vin de Purcari.

Pentru al patrulea an consecutiv, Reuniunea Teatrelor Naționale Românești la Chișinău se bucură de Înaltul Patronaj Prezidențial, acordat de Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, și de Președintele României, Klaus Iohannis. Evenimentul este organizat de Teatrul Național „Mihai Eminescu” și este susținut de Ministerele Culturii din România și Republica Moldova și de Institutul Cultural Român.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri