Jurnalul.ro Sport 16 zile până la primul meci din Liga Națiunilor,  cu Mircea Lucescu pe banca naționalei „Vor fi selecționați mulți tineri la națională”

16 zile până la primul meci din Liga Națiunilor,  cu Mircea Lucescu pe banca naționalei „Vor fi selecționați mulți tineri la națională”

de Adi Munteanu    |   

Până acum, „Il Luce” a anunțat doar lista preliminară a stranierilor convocați pentru primele două meciuri din Liga Națiunilor, pe 6 și pe 9 septembrie, cu Kosovo și, respectiv, Lituania. Cu câteva excepții sunt cam aceiași care au făcut parte și din lotul de la EURO. 

Dintre cei care joacă în străinătate sunt doar două nume noi printre tricolori, Virgil Ghiță, de la Cracovia, Polonia și Daniel Paraschiv, de la Oviedo, Spania. Acum Lucescu urmează să anunțe și jucătorii din campionatul intern. Probabil că nu vor lipsi Olaru și Șut, de la FCSB, Bîrligea și Mogoș, de la CFR, sau Bancu, de la Universitatea Craiova. Pe lângă ei, Lucescu a anunțat că va da o mare atenție mai multor jucători tineri, „în căutarea unui nou Răducioiu, Mateuț sau Sabău”. 

O mare întrebare este dacă Alexandru Mitriță va fi selecționat. „Mitriță s-a cumințit. Nu mai este obraznicul și mofturosul pe care-l știați. A văzut ce a pățit, a suferit mult că nu a mers la EURO. A fost doar vina lui. A văzut unde a dus aroganța. Desigur, cu Mircea Lucescu nu-i va merge cu șmecheriile, dacă va mai avea comportamentul pe care l-a avut cu Edi Iordănescu. Dar s-a potolit, este în formă, este motorul Universității Craiova, a marcat, merită să fie selecționat, mai ales că s-a cam eliberat un loc pe postul lui, odată cu plecarea lui Florinel Coman în Qatar”, ne-a spus un apropiat al clubului oltean.

Naționala are programate toate cele șase meciuri din grupa 2 a Ligii C - Nations League, cu Kosovo, Lituania și Cipru. Pentru Lucescu aceste meciuri oficiale vin foarte bine, el având suficient timp pentru cristalizarea unei formule de joc cu care naționala României să atace în primăvară principalul obiectiv: preliminariile pentru calificarea la Mondialul din 2026. 

 

Lista preliminară a stranierilor convocați pentru meciurile cu Kosovo și cu Lituania

PORTAR: Horațiu MOLDOVAN (Atletico Madrid, Spania)

FUNDAȘI: Andrei RAȚIU (Rayo Vallecano, Spania), Radu DRĂGUȘIN (Tottenham, Anglia), Adrian RUS (Pisa, Italia), Ionuț NEDELCEARU (Palermo, italia), Andrei BURCĂ (Baniyas, Emiratele Arabe Unite), Virgil GHIȚĂ (Cracovia, Polonia)

MIJLOCAȘI: Deian SORESCU (Gaziantep, Turcia), Marius MARIN (Pisa, Italia), Alexandru CICÂLDĂU (Galatasaray, Turcia), Răzvan MARIN (Cagliari, Italia), Nicolae STANCIU (Damac, Arabia Saudită), Dennis MAN (Parma, Italia), Valentin MIHĂILĂ (Parma, Italia), Ianis HAGI (Glasgow Rangers, Scoția), Florinel COMAN (Al Gharafa, Qatar)

ATACANȚI: Denis DRĂGUȘ (Trabzonspor, Turcia), George PUȘCAȘ (Bodrumspor, Turcia), Daniel PARASCHIV (Oviedo, Spania).

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri