Jurnalul.ro Ştiri Observator Metodă netraumatică folosită pentru prinderea câinilor în Capitală

Metodă netraumatică folosită pentru prinderea câinilor în Capitală

de Redacția Jurnalul    |   

Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA) folosește cuști capcană pentru prinderea cânilor fără stăpân, o metodă considerată netraumatică.

Potrivit ASPA, 7 câini au fost capturați în doar două zile folosind cuștile capcană.

„Unul dintre câinii capturați prin această metodă se ascunsese într-o clădire aflată în construcție în sectorul 3, de unde nu a putut să fie prins. Folosind un astfel de dispozitiv, colegii noștri au reușit să-l captureze într-un timp foarte scurt”, transmite autoritatea.

Alți 4 câini au fost capturați de pe domeniul public la sesizările cetățenilor care locuiesc pe drumul Osiei din sectorul 6, iar 2 câini au fost la rândul lor capturați de pe terenul Palatelor Brâncovenești după ce alte metode de capturare au eșuat.

Cuștile capcană sunt dispozitive concepute pentru a captura câini fără stăpân fără a le provoca răni sau suferință. Cuștile sunt confecționate din metal, ceea ce le face rezistente și durabile, iar construcția lor solidă previne scăparea sau rănirea animalelor. Pentru a atrage câinele în cușcă, în interiorul acesteia este plasată o momeală care poate consta în mâncare pentru câini sau carne. După ce un câine este capturat, este transferat în cușca de transport și este dus în adăpost.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: caini prindere
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri