Randamentul anual este de 7,75%, conform unui raport de la Bursă, conform Ziarului Financiar.
„Precizăm faptul că, la data de 17.11.2023, SNN are constituite depozite la CEC BANK SA în valoarea cumulată de 285.500.000 lei şi are achiziţionate obligaţiuni emise de CEC Bank în valoare totala de 89.963.334,79 Euro, sumă care depăşeşte 5% din valoarea activelor nete ale SNN, precum şi 10% din cifra de afaceri netă aferentă ultimei situaţii financiare anuale”, scriu reprezentanţii Nuclearelectrica.
CEC Bank a atras 162,6 milioane de euro de la investitori prin suplimentarea unei emisiuni lansate în februarie anul acesta, scadentă în februarie 2028, cu un nou plasament de obligaţiuni senior non-preffered eligibile MREL.
Emisiunea derulată de cea mai mare instituţie de credit controlată de Ministerul Finanţelor a fost suprasubscrisă de 1,6 ori raportat la volumul indicat initial de „100 milioane euro (estimat)”, iar între investitori se numără bănci, companii, fonduri de pensii, administratori de active şi firme de asigurări. Obligaţiunile vor fi listate la Bursa de Valori din Luxemburg şi la Bursa de Valori Bucureşti.
„Suntem la un nivel foarte confortabil în ceea ce priveşte cerinţele de capital, iar redeschiderea emisiunii deja existente de la începutul acestui an are şi rolul de a îmbunătăţi lichiditatea instrumentelor emise de bancă în piaţa secundară. În prioada următoare vom continua să ne concentrăm pe planurile noastre de dezvoltare, de creştere şi de atragere de resurse şi capital pentru a finanţa economia românească”, a declarat Bogdan Neacşu, CEO al CEC Bank, conform BVB.
(sursa: Mediafax)