Jurnalul.ro Ştiri Educatie Numărul copiilor care pleacă în tabere educaţionale internaţionale a crescut cu 30% în ultimul an

Numărul copiilor care pleacă în tabere educaţionale internaţionale a crescut cu 30% în ultimul an

Părinții români din ce în ce mai interesați de tabere educaționale în străinătate, destinațiile preferate fiind Portugalia și Marea Britanie. Numărul copiilor care pleacă într-o tabără internațională crește anual cu aproximativ 30 %, potrivit datelor IntegralEdu.

"Principalele motive pe care le invocă părinții și copiii care aleg să-și petreacă o parte din vacanța mare într-o tabără internațională este dorința de a-și dezvolta cunoștințele de limbi străine și de a intra în contact cu oameni din alte țări, cu moduri de viață și culturi diferite de ale noastre. La copiii cu vârste mai mari însă, apare și nevoia de a-și descoperi afinitățile pentru un anumit domeniu educațional și profesional spre care să se orienteze și dorința de a experimenta alte sisteme de învățământ”, declară Alexandra Piha, Manager Departament EduTabere.

Copiii pot opta pentru tabere individuale sau tabere de grup, cele din urmă prezentând avantajul de a fi opțiunea cea mai economică în materie de tabere desfășurate în străinătate, participanții beneficiind de tarife speciale.

"Adesea părinții preferă să-și trimită copiii în tabere de grup nu doar din motive financiare, ci și pentru confortul lor emoțional. Grupul este însoțit în permanență de un adult din România care îi supraveghează și asigură buna desfășurare a lucrurilor - locuiește în același campus cu ei, participă la activități și excursii, îi însoțește peste tot. În aceste tabere copiii intră în contact cu alți copii de vârsta lor de naționalități diferite, iar grupele de studiu se formează în funcție de criteriul vârstei și nivelul de cunoaștere a limbii în care se desfășoară tabăra.  Pe durata activităților se încurajează folosirea limbii de studiu în conversațiile pe care le au copiii între ei, pentru a deprinde folosirea acesteia în situații cotidiene”, a mai declarat Alexandra Piha.

Pe lângă activitățile de studiu, în cadrul acestor tabere participanții sunt implicați, la alegere, în activități sportive, creative, recreative și merg în excursii, existând posibilitatea de a alege și alte excursii decât cele incluse în programul taberei.

Începând din anul 2016 în topul destinațiilor pentru taberele de grup au fost Marea Britanie și Portugalia, iar potrivit înscrierilor făcute până în acest moment de IntegralEdu, cele două țări par a-și menține poziția. "La capitolul tabere de grup din Marea Britanie și Portugalia, cei mai mulți participanți au vârstele cuprinse între 9 și 18 ani. Marea Britanie este aleasă mai ales pentru prestigiul de care se bucură instituțiile academice de acolo în rândul românilor, iar Portugalia este aleasă de cei care își doresc să experimenteze sistemul de învățământ britanic, dar vor ceva mai exotic, într-o locație însorită. Școala este amplasată la malul oceanului, iar participanții practică sporturi acvatice specifice”, a explicat Alexandra Piha.

Criteriul de orientare în alegerea taberei, dincolo de costuri, nu este atât regiunea geografică în care este plasată tabăra, cât afilierea ei la o instituție de învățământ cu un nume bun. În acest sens, printre propunerile alese de clienții IntegralEdu în cele două țări se numără tabăra organizată la Southsea, în Marea Britanie, centru de limbi străine amplasat într-una dintre filialele Universității Portmouth (orașul de origine al lui Charles Dickens) și tabăra de limbă engleză din Algarve, Portugalia, organizată la școala Nobel International School Algarve. Alte destinaţii de interes sunt taberele din Germania, Austria, Elveția și Spania, dar şi Malibu sau Fort Lauderdale. Preţurile pornesc de la 1.900 euro. Mai multe amanunte despre taxe, varste acceptate, nivelul cursurilor, condiţii de cazare gasiti pe site-ul instituţiei.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri