Jurnalul.ro Ştiri Observator Ce tipuri de locuințe sunt de interes pentru cumpărători?

Ce tipuri de locuințe sunt de interes pentru cumpărători?

de Redacția Jurnalul    |   

Locuințele cu două camere, căutate în proporție de 41% din totalul căutărilor de pe platformă

Interesul pentru locuințele noi a crescut față de aceeași perioadă a anului trecut

Storia.ro, platforma de imobiliare lansată de OLX, a analizat preferințele românilor în legătură cu apartamentele și casele de vânzare listate pe platformă. Analiza a luat în considerare tipul anunțurilor care generează cele mai multe vizualizări în funcție de numărul de camere și vechimea imobilelor – de la cele construite înainte de 1977, la cele din perioada 1977-2000, 2001-2020 sau după anul 2021.

Conform analizei, în luna mai 2023, în cele 10 orașe analizate, care sunt și cele mai efervescente pe piața imobiliară, 75% dintre căutări au fost pentru apartamente, în timp ce 25% au fost pentru case. Față de luna mai a anului trecut, căutările au crescut atât pentru case (+19% mai multe vizualizări), cât și pentru apartamente (+7%). În luna mai a.c., cele mai multe anunțuri vizualizate au fost pentru locuințele cu două camere (41%), urmate de trei camere (30%) și garsoniere (16%). Anunțurile care listează proprietăți cu patru camere au fost vizualizate în proporție de 13%.

 

Comunicat furnizat și asumat de OLX ONLINE SERVICES SRL

Citește comunicatul în întregime la adresa http://www.comunicate.mediafax.biz/Pages/Public/Comunicate.aspx?comunicatId=17995

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: analiza apartamente
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri