Jurnalul.ro Ştiri Social (P) eTELEDOC, ajutor de nădejde pentru părinți. Beneficiile telemedicinei pentru întreaga familie

(P) eTELEDOC, ajutor de nădejde pentru părinți. Beneficiile telemedicinei pentru întreaga familie

Pentru părinți, primii ani din viață ai copiilor sunt adevărate provocări, fiind adesea  însoțiți de multe îngrijorări și întrebări cu privire la creșterea și îngrijirea micuților. Din fericire, evoluția tehnologiei le permite părinților moderni să aibă acces la sfaturi avizate, oferite de medici cu experiență, în cel mai comod mod cu putință – prin videoconsultații - și la costuri reduse. Medicii de la eTELEDOC, cea mai performantă aplicație de telemedicină din România, explică beneficiile folosirii platformei în rândurile de mai jos.

„Trăim în era în care și medicina ar putea fi la un click distanță pentru cei care au nevoie de opinia avizată a unui specialist într-un timp cât se poate de scurt, pentru comoditatea și liniștea pacientului, pentru aprecierea situației medicale și managementul ei corect, iar populația pediatrică este cu atât mai vulnerabilă în cazul deplasărilor uneori inutile la camerele de urgență sau în cabinetele medicale aglomerate”, explică dr. ALA BENEA, medic specialist Pediatrie, medic colaborator eTELEDOC.

Siguranță și confort pentru părinți și copii, cu eTELEDOC

 

Consultațiile efectuate prin videocall prin intermediul eTELEDOC permit interacțiunea părinților cu medicul în cel mai simplu și comod mod cu putință, de oriunde s-ar afla, alături de copiii lor, pentru simptome de răceală și gripă, erupții cutanate, iritarea ochilor și infecții oculare, diaree, constipație, dureri de stomac, dificultăți neurologice, tulburări de somn sau de alimentație.

 

Pentru părinți, videoconsultațiile oferă sentimentul de siguranță că, indiferent de situația cu care se confruntă copiii lor, aceștia beneficiază de cele mai bune sfaturi medicale și reprezintă un adevărat suport pentru gestionarea tuturor motivelor de îngrijorare cu privire la starea de sănătate a copiilor lor, fie că este vorba doar despre  îndrumări cu privire la educația acestora sau despre situații medicale specifice. Consultațiile video din confortul propriei locuințe sunt extrem de bine primite și de copii, în contextul în care mulți devin anxioși în mediul spitalicesc. Astfel, este evitată și expunerea la agenți patogeni, cum ar fi virusurile sau bacteriile, din sălile de așteptare ale spitalelor sau clinicilor aglomerate. 

 

„După 2 ani de consultații zilnice la UPU din cadrul Spitalului Grigore Alexandrescu, cea mai grea încercare a tuturor este răbdarea. Majoritatea cazurilor prezente la UPU erau nonurgențe ce puteau fi gestionate chiar și prin telefon cu medicul de familie sau pediatrul copilului. Am înțeles importanța ajutorului pe care îl pot oferi doar răspunzând la telefon atunci când părinții au cea mai mare nevoie și de foarte puține ori a mai fost necesară prezența la spital. Telemedicina aduce această oportunitate tuturor, pentru a avea informația corectă în cel mai scurt timp”, spune dr. ANA-MARIA MĂRĂCINE, medic specialist Pediatrie, medic colaborator eTELEDOC.

 

Telemedicina este extrem de utilă părinților care doresc second-opinion pentru copiii lor sau pentru cei care se află cu cei mici în vacanță, reducând astfel eventuale complicații până la întoarcerea acasă.

Pentru copiii cu afecțiuni cronice, telemedicina oferă posibilitatea de monitorizare constantă de către medic a stării de sănătate, permițând ajustarea tratamentului în timp real, dacă este necesar.

Nu în ultimul rând, în comunitățile izolate sau rurale, telemedicina este extrem de utilă, îmbunătățind accesul copiilor și al familiilor lor la servicii medicale care ar putea fi altfel indisponibile, prin asigurarea îngrijirii medicale continue, indiferent de zonă.

Despre eTELEDOC

eTELEDOC este cel mai complet și rapid sistem de telemedicină, 100% românesc, care există în acest moment în țara noastră. Aplicația reprezintă un adevărat spital virtual, cu un colectiv de aproximativ 40 de medici specialiști care activează în marile spitale din toată țară, structurat în două module.

AMBULATORIUL DE SPECIALITATE VIRTUAL permite consultații pe bază de programare în următoarele specialitățile medicale: Pediatrie, Cardiologie, Medicină internă, Pneumologie, Neurologie, Diabet și boli metabolice, Dermatologie, Nutriție, Recuperare Medicală, Chirurgie plastică, Psihologie, Medicină de familie.

 

Programul de lucru aferent AMBULATORIULUI DE SPECIALITATE se desfășoară de luni până vineri, între orele 08.00 – 22.00, și sâmbăta, între orele 08.00-14.00, în funcție de disponibilitatea medicilor, pe bază de programare prealabilă.

 

eTELEDOC are și o CAMERĂ DE GARDĂ VIRTUALĂ, care asigură permanența, inclusiv în weekenduri sau în zilele de sărbători legale, pentru toate apelurile venite de oriunde din lume la orice oră din zi sau din noapte. Conexiunea cu medicul se face rapid,  în 20 de secunde, fără necesitatea unei programări prealabile și cu posibilitatea ca medicul să apeleze el însuși, din platformă, serviciul 112, pentru situațiile apărute subit, existând conexiune directă cu serviciul de ambulanță.

 

Toți medicii înscriși în platforma eTELEDOC pot oferi prescripții pentru medicamente, recomandări pentru investigații suplimentare, scrisori medicale, în funcție de evaluarea medicală.

 

Zilnic, de luni până vineri, puteți testa gratuit platforma eTELEDOC între orele 10-12.00. Pentru a beneficia de videoconsultații GRATUITE, este necesar doar să vă faceți un cont de utilizator, descărcând aplicația eTELEDOC din AppStore sau Google Play.

Pentru a beneficia de consultații la medici specialiști, în orice alt interval orar, pe bază de programare, este necesar să achiziționați un pachet de servicii eTELEDOC, adaptat nevoilor familiei dumneavoastră. Prețurile unui astfel de pachet pornesc de la 150 de lei pentru două videoconsultații. Pachetele, odată achiziționate, nu expiră, iar videoconsultațiile pot fi împărțite între mai mulți membri ai unei familii, prieteni sau cunoscuți. Multă sănătate vă dorim tuturor!   

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri