Jurnalul.ro Timp liber Culinar Pandişpan cu gem

Pandişpan cu gem

Ingrediente: 6 ouă, 6 linguri de zahăr (sau 4 linguri de zahăr şi 2 plicuri de zahăr vanilat), 6 linguri de făină, puţină sare, o cană de gem, câteva nuci pisate.

Mod de preparare: se amestecă gălbenuşurile cu zahărul, apoi se adaugă făina şi albuşurile bătute spumă. Se unge o formă de tort cu unt şi se toarnă aluatul în ea. Se bagă tava cu compoziţie la cuptor şi se coace până aluatul devine auriu. Se scoate de la cuptor, se lasă să se răcească, apoi se taie blatul de la jumătatea lui orizontala, rezultând două foi. Se unge o foaie cu gem şi apoi se adaugă şi cealaltă foaie. Se unge din nou cu gem pe deasupra şi se presară câteva nuci.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri