Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc declară 7 octombrie zi de rugăciune şi post pentru pace

Papa Francisc declară 7 octombrie zi de rugăciune şi post pentru pace

de Redacția Jurnalul    |   

Papa Francisc a anunţat miercuri, la audienţa sa generală săptămânală, o zi creştină de post şi rugăciune pentru pace luni, 7 octombrie, la împlinirea unui an de la atacul Hamas asupra Israelului, transmite agenţia italiană de presă ANSA.

Suveranul pontif a declarat că duminică va recita din rozariu şi se va ruga la Fecioara Maria la bazilica Santa Maria Maggiore din Roma.

"Pentru a invoca prin mijlocirea Preasfintei Fecioare Maria darul păcii, duminica viitoare voi merge la bazilica Santa Maria Maggiore unde voi recita Sfântul Rozariu şi voi adresa o rugăciune sinceră către Fecioară", a precizat liderul de la Vatican.

"Dacă este posibil, vă rog şi pe voi, membri ai Sinodului, să mi vă alăturaţi cu această ocazie'', a adăugat pontiful argentinian în vârstă de 87 de ani.

"Iar a doua zi, pe 7 octombrie, îi rog pe toţi să urmeze o zi de rugăciune şi post pentru pace în lume", a afirmat papa la finalul omiliei din Piaţa Sfântul Petru de la Vatican, cu ocazia deschiderii summitul global al liderilor catolici, cunoscut sub denumirea de Sinodul Episcopilor.

AGERPRES

Subiecte în articol: papa francisc rugaciune post pace
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri