În fapt, în cursul anului 2023, trei persoane, doi bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse între 22 și 46 de ani, ar fi vândut, prin intermediul unor conturi create pe rețelele de socializare, produse de îmbrăcăminte și parfumuri, purtând însemnele unor mărci consacrate, susceptibil a fi contrafăcute.
Din cercetări, s-a stabilit că toate comenzile ar fi fost plasate, atât prin intermediul rețelelor de socializare, prin transmiterea unui mesaj, cât și prin intermediul unei aplicații de mesagerie, iar produsele postate, ce purtau însemnele unor mărci consacrate, nu aveau o descriere sau un preț de vânzare, potențialul client fiind îndrumat să contacteze vânzătorul în privat, prin cele două modalități.
De asemenea, persoanele care administrau pagina ar fi pus la dispoziție o adresă din Sectorul 5, unde bunurile puteau fi vizualizate și probate de către potențialii clienți.
În urma percheziției au fost identificate 690 de produse de îmbrăcăminte și parfumuri, susceptibil a fi contrafăcute, AWB–uri aferente livrărilor efectuate printr-o firmă de curierat, laptopuri, precum și 600 de euro și 40.920 de lei.
Persoanele bănuite au fost duse la audieri, iar, în baza probatoriului administrat, față de cei doi bărbați a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați magistraților cu propunere legală.
Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 5, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.
(sursa: Mediafax)