Potrivit cumvaplace.ro, este o mâncare simplă și foarte gustoasă, gătită la tigaie, așa că nici nu stați prea mult în bucătărie.
INGREDIENTE
-
2 piepți de pui
-
2 ardei grași
-
1 mână de fasole păstăi
-
1⁄2 lămâie
-
2 linguri de ulei de floarea-soarelui
-
3 linguri de sos de soia
-
1 linguriță de condiment pentru fajitas** (un amestec de praf de chili, boia, usturoi și chimion pulbere, sare, oregano uscat, piper)
-
Sare
-
Piper
CUM SĂ FACEȚI
- Tăiați carnea în cuburi potrivit de mari, ardeii în fâșii, iar fasolea în jumătăți.
- Condimentați puiul cu sare, piper, zeamă de lămâie, sos de soia și condimentul pentru fajitas**. Dacă nu-l aveți, puneți după gust boia (dulce sau iute), pudră de usturoi și chimion, oregano sau oricare altă plantă aromatică.
- Rumeniți carnea în uleiul încins, fără capac, până devine moale și rumenă la culoare, apoi puneți fasolea verde și după 2-3 minute ardeii grași. Amestecați din când în când, să nu se lipească. Țineți pe foc 10-15 minute, cât să se gătească și ardeii, dar să rămână aldente (ușor crocanți).
- Noi am mâncat pieptul de pui cu legume alături de o garnitură de orez, cea mai simplă rețetă (orez fiert în apă cu sare). Și foarte bun a fost.