Jurnalul.ro Timp liber Culinar Plăceri vinovate: rețeta zilei – Cotlete de porc sotate cu mere

Plăceri vinovate: rețeta zilei – Cotlete de porc sotate cu mere

Vrem să slăbim dar suntem mâncăcioși. Există soluții și pentru aceia dintre noi care nu suntem dispuși să renunțăm la toate plăcerile gustoase ale vieții: rețete cu conținut scăzut de carbohidrați și conținut ridicat de proteine. Astăzi, o rețetă de cotlete de porc sotate cu mere. Amestecul din zahăr și condimente cu care se freacă bine cotletele este un plus. Așa că, altădată, folosiți-l pentru a asezona mușchiul de porc înainte de a-l prăji pe grătar.

Ingrediente condimentare:

2 lingurițe de zahăr brun

2 lingurițe pudra de chili

1 ½ linguriță de sare

1 ½ linguriță de usturoi pudră

1 ½ linguriță praf de ceapă

1 ½ linguriță de chimen măcinat

¾ lingurița piper cayenne

¾ lingurița piper negru

Cotletele de porc:

4 cotlete de porc

2 lingurițe ulei de canola + o lingură de ulei canola(pentru prăjire)

¼ cană de vin alb sec

2 cești de mere Granny Smith feliate subțiri

½ cană de bulion

2 lingurițe de cimbru proaspăt

Cum se prepară?

Pasul 1

Pentru a pregăti zahărul și condimentele: într-un castron mic, amestecați zahărul brun, pudra de chili, sarea, pudra de usturoi, praful de ceapă, chimenul măcinat, piperul cayenne și piperul negru.

Pasul 2

Pentru a pregăti cotletele: scoateți grăsimea din cotlete. Ungeți bine cotletele cu cele 2 lingurițe de ulei. Presărați cotletele uniform cu 1 lingură din amestecul de zahăr și comdimente și frecați-le bine pe toate părțile. Acoperiți cu folie de plastic; se da la frigider 1 ora.

Pasul 3

Preîncălziți o tigaie mare la foc mediu-mare 2 minute. Adăugați lingura de ulei rămasă; se rotește pentru a acoperi ușor tigaia. Adăugați cotletele; gătiți 7 până la 10 minute, întorcându-le pe ambele părți. Transferați cotletele pe un platou cald; acoperiți și țineți la cald.

Pasul 4

Scoateți tigaia de pe foc. Adăugați încet vinul în tigaia fierbinte, amestecând pentru a răzui bucățile rumenite de pe fundul tigăii. Puneți tigaia înapoi pe foc mic. Adăugați merele feliate, bulion și 1 linguriță de cimbru. Se aduce la fierbere și se lasă să fiarbă, acoperit, aproximativ 3 minute sau doar până când merele sunt fragede. Transferați merele într-un castron mic; acoperiți și țineți la cald. Aduceți amestecul de bulion rămas în tigaie la fierbere. Se fierbe aproximativ 5 minute sau până când lichidul scade la jumătate. Puneți cotletele și merele în tigaie, iar dacă doriți, stropiți cu restul de cimbru tăiat. Serviți imediat.

 

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri