Ingrediente
› pulpă spate de berbecuț tocată 1,5 kg
› ulei de măsline, 50 ml
› ceapă albă tocată, 200 g
› vin roșu sec 450 ml
› scorțișoară baton, 2 buc.
› aluat foietaj, 1 buc.
› mărar – 3 legături
› brânză Roquefort sau Blue Auvergne. 250 g
› nucșoară, 25 g
› scorțișoară, 25 g
› ouă, 2 buc.
› miere, - 50 g
Mod de preparare
Tocați carnea de berbecuț și gătiți-o cu ceapă, adăugați apoi și batoanele de scorțișoară. Acoperiți totul cu vin roșu și lăsați la fiert până e gătită. Când e gata, o lăsați la răcit și apoi o puneți la frigider timp de 24 de ore. Apoi amestecați carnea cu mărarul tocat, nucșoara și scorțișoara pulbere, sare și piper. Într-o tavă unsă cu grăsime (se poate folosi excesul de grăsime de la carnea gătită, unt sau untură) se așază foietaj întins, ungeți-l cu ou bătut cu miere, apoi adăugați compoziția de carne. Puneți pe toată suprafața compoziției bucăți de brânză mucegăită, apoi acoperiți cu foietaj. Repetați operațiunea încă o dată și puneți la gătit la 180 de grade Celsius la cuptor, până se rumenește bine aluatul. Sugestia mea este să nu mâncați plăcinta caldă, e chiar mai gustoasă a doua zi. Puteți să o serviți cu o salată verde și un pahar de vin roșu sau puteți pune peste plăcintă și un sos de brânză. Spor la treabă și poftă bună!