Jurnalul.ro Ştiri Politică Planul de Relansare Economică. Investiții în dezvoltarea locală: extinderea rețelelor de alimentare cu apă, canalizare, gaze naturale

Planul de Relansare Economică. Investiții în dezvoltarea locală: extinderea rețelelor de alimentare cu apă, canalizare, gaze naturale

Planul de Relansare Economică propune mai multe investiții în dezvoltarea locală, printre care extinderea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare, extinderea rețelelor de distribuție a gazelor naturale și modernizarea și reabilitarea drumurilor județene și locale.

Astfel, Guvernul Orban promite o serie de investiții, după cum urmează:

  • Extinderea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare

Pentru perioada 2021 – 2027, se alocă un buget de aproximativ 8 miliarde de lei pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare pentru finanțarea a 750 de proiecte, dintre care 600 în mediul rural și 150 în mediul urban;

Alte investiții pentru 500 de microstații de tartare, fose septice și sisteme alimentare cu apă, cu o valoare de 250 milioane lei.

  • Extinderea rețelelor de distribuție a gazelor naturale

Guvernul promite alocare a 1 miliard de euro în cadrul multianul 2021 – 2027, dintr-un buget total estimate la 9,6 miliarde lei, pentru extinderea și înființarea de noi rețele inteligente de gaze naturale în scopul racordării a 70% dintre locuințele din România.

  • Modernizarea și reabilitarea drumurilor județene și locale

În perioada 2021 – 2027, Guvernul mai promite reabilitarea și modernizarea a aproximativ 20.000 de kilometric de drumuri locale, cu o valoare de aproximativ 20 de miliarde lei și 7.000 de kilometric de drumuri județene, cu un buget de 12 miliarde de lei.

În ceea ce privește strategia de renovare, termoficare și reabilitare energetică a clădirilor și de reabilitare a clădirilor cu risc seismic, Planul de Relansare Economică cuprinde reabilitarea termică a 45.000 de clădiri, cu o valoare estimate de 8 miliarde de lei, consolidarea la nivel national a 300 de imobile cu risc seismic ridicat, cu o valoare estimate de 1 miliard de lei și modernizarea infrastructurii de termoficare în 15 unități administrative teritoriale, cu o valoare totală de 650 milioane de lei.

Guvernul Orban își propune și construirea a 10.000 de unități locative pentru specialiști în sănătate, învățământ și alte categorii socio-profesionale și 5.000 de unități locative pentru tineri, destinate închirierii.

În plus, în Planul de Relansare Economică este introdusă și reabilitarea monumentelor istorice, de patrimoniu cultural și a sediilor administrative, cu un buget aproximativ de 2 miliarde de lei.

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri