Jurnalul.ro Ştiri Social "Propune pentru Bucureşti", la final: Un proiect care prevede marcaje rutiere pentru biciclişti, câştigător la voturi

"Propune pentru Bucureşti", la final: Un proiect care prevede marcaje rutiere pentru biciclişti, câştigător la voturi

Un proiect care prevede marcaje rutiere pentru biciclişti a obţinut cele mai multe voturi în cadrul campaniei "Propune pentru Bucureşti", care s-a încheiat vineri seara, după două săptămâni în care bucureştenii şi-au putut exprima opţiunea pentru unul dintre cele 33 de proiecte depuse.


Proiectul, care a întrunit cele mai multe voturi (1.446), a fost transmis de către liderul Organizaţiei pentru Promovarea Transportului Alternativ în România, Marian Ivan, şi prevede realizarea de marcaje rutiere cu scopul de a creşte impactul vizual asupra bicicliştilor pe 185 de artere sau tronsoane (aproximativ 320 km) şi în 255 de intersecţii din Capitală.

Este vorba, în esenţă, despre realizarea a două tipuri de marcaje netede, albe, fără materiale în relief: "Traseu sugerat pentru biciclişti" şi "Păstrează distanţa laterală faţă de biciclişti".

"Beneficiile acestui tip de marcaje au fost studiate în Viena, concluziile confirmând rezultatele studiilor realizate în S.U.A. Rezultatele cercetării arată că, în prezenţa simbolurilor, bicicliştii tind să îşi ia o distanţă de siguranţă mai mare faţă de marginea din dreapta a benzii, iar şoferii tind să îi protejeze mai mult pe cei dintâi", arată autorul proiectului.

Proiectul "Newborn", susţinut de către 866 de bucureşteni, prevede accesul persoanelor cu venituri mici sau al pacienţilor tineri diagnosticaţi cu cancer la tratamente de înaltă specialitate în vederea creşterii natalităţii şi prezervării fertilităţii.

Propunerea "Pistă de alergare din tartan în Herăstrău" a fost votată de către 526 bucureşteni. Iniţiatorul susţine crearea unei piste publice (gratuite) de alergare în aer liber, din tartan, de un culoar, în jurul Herăstrăului, cu o lungime de 5,7km.

"Pietonale de weekend în cartierul Creativ al Bucureştiului" a întrunit 514 voturi şi prevede transformarea Căii Griviţa - partea situată între Buzeşti şi Dacia, şi a străzii Brezoianu în artere pietonale, pe durata weekendurilor.

"În aceste două puncte există o serie de operatori culturali şi economici (în zona industriilor creative) care au o ofertă de calitate în ce priveşte petrecerea timpului liber pentru bucureşteni", este argumentul iniţiatorilor.

Un alt proiect, apreciat de 443 de votanţi, atrage atenţia asupra faptului că în perimetrul Cişmigiu - Griviţa - Matache - Gara de Nord există foarte multe embleme culturale şi identitare ale oraşului (case, instituţii culturale, magazine, grădini etc.), care nu sunt semnalizate în niciun fel.

"Pentru ca proiectul Cartierul Creativ să aibă impactul scontat, este nevoie de o reţea de signalistică în zonă, care să atragă atenţia potenţialilor consumatori că se află în Cartier", au precizat autorii.

Un număr de 327 de bucureşteni au susţinut un proiect care prevede reabilitarea şi regenerarea urbană a fostei Pieţe Decebal.

Propunerea "Aplicaţie de avertizare parcare neregulamentară", cu 275 de voturi, prevede achiziţia unei aplicaţii în baza căreia şoferii vor primi prin sms informaţii despre condiţiile meteo, situaţiile speciale din trafic sau avertismente privind necesitatea de a muta un autovehicul parcat neregulamentar.

Un alt proiect, care a beneficiat de 228 de voturi, vizează crearea perdelelor verzi pe latura de nord a Parcului Herăstrău, latura dinspre Bulevardul Tineretului a Parcul Tineretului sau latura dinspre B-ul Lacul Tei a Parcul Circului.

Pe 30 august, la propunerea primarului general, Gabriela Firea, consilierii generali au aprobat un proiect de hotărâre privind demararea campaniei pentru identificarea de proiecte de interes local iniţiate de cetăţeni sub titulatura ''Propune pentru Bucureşti!''.

Astfel, cele 20 de proiecte declarate câştigătoare vor beneficia de o susţinere totală de 4.000.000 euro, inclusiv TVA (echivalentul în lei), în condiţiile în care valoarea totală estimată pentru un proiect nu trebuie să depăşească 200.000 euro.

Comisia de evaluare constituită din reprezentanţi/specialişti ai Municipalităţii a analizat în perioada 9 octombrie - 3 noiembrie toate cele 151 de proiecte depuse iniţial, etapă în urma căreia lista proiectelor eligibile s-a restrâns la 33. Pe 24 noiembrie vor fi afişate rezultatele finale. AGERPRES

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri