Jurnalul.ro Ştiri Externe Război la beție între armata rusă și mercenarii Wagner

Război la beție între armata rusă și mercenarii Wagner

de Redacția Jurnalul    |   

Nou episod care dezvăluie tensiunile de pe partea rusă a frontului din Ucraina, dintre armata regulată și cea privată a lui Evgheni Prigojin.

 

Grupul de mercenari a anunțat că a reținut un ofițer rus care ar fi deschis focul asupra unui vehicul Wagner. Într-un videoclip, ofițerul în cauză spune că incidentul s-a petrecut în timp ce era beat dar că, în general, are antipatie față de Wagner. Întrebat de ce nu-i place grupul lui Prigozhin, ofițerul a răspuns că „nu știe”.

 

Cu puțin timp înainte de difuzarea videoclipului, Evgheni Prigozhin a publicat un raport în care susține că armata rusă a minat drumurile pe care le folosea Wagner pentru a părăsi orașul Bakhmut.

 

Deși afirmațiile făcute de grupul Wagner sunt greu de verificat, ultimele acuzații sunt un alt semn al relației dificile dintre compania militară privată, care a suferit pierderi uriașe în lupta pentru Bakhmut, și ministerul rus al apărării.

 

Luni, Prigojin a criticat din nou conducerea militară a Rusiei, susținând că armata rusă a pierdut controlul asupra unora dintre pozițiile sale în jurul lui Bakhmut, calificând acest lucru drept o „rușine”.

 

El a făcut apel la ministrul Apărării, Serghei Şoigu, şi la şeful Statului Major general, Valery Gerasimov, să vină în prima linie şi să-şi adună trupele, despre care a susţinut că se retrag în linişte. „Puteți să o faceți! Și dacă nu puteți, vei muri eroi”, le-a transmis Prigojin.

Subiecte în articol: razboi armata mercenari
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri