Jurnalul.ro Ştiri Externe Război în Ucraina. Forțele ruse au atacat cu rachete și drone

Război în Ucraina. Forțele ruse au atacat cu rachete și drone

de Redacția Jurnalul    |   

Ucraina a fost din nou atacată cu zeci de drone și rachete. Principalele ținte au fost un oraș și o bază aeriană din apropiere. Autoritățile ucrainene nu au anunțat dacă sunt victime.

Atacul a avut loc în noaptea de joi spre vineri. Forțele aeriene au anunțat că au doborât cinci rachete de croazieră și 11 din 19 drone lansate de ruși, potrivit Sky News. Nu se știe ce s-a întâmplat cu dronele care nu au fost doborâte.

„Este probabil ca inamicul să folosească imitatori de drone de atac pentru a supraîncărca apărarea antiaeriană. Nu au existat informații despre victime sau daune”, au explicat ucrainenii.

Ținta principală a Moscovei de noaptea trecută a fost orașul Starokostiantyniv unde se află o importantă bază aeriană ucraineană. Zona reprezintă o țintă frecventă a loviturilor Moscovei, au transmis forțele aeriene.

Cel mai devastator atac aerian a avut loc luni. Atunci. Au fost lovite mai multe orașe, inclusiv capitala Kiev. Printre clădirile avariate a fost și cel mai mare spital de copii din ucraina. 44 de persoane au murit și 200 au fost rănite în urma atacului de luni.

Subiecte în articol: razboi Rusia ucraina
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri