Jurnalul.ro Timp liber Culinar Reţetă cu iz de Balcani - Musaca de vinete

Reţetă cu iz de Balcani - Musaca de vinete

Pentru această reţetă avem nevoie de următoarele ingrediente:

4 vinete potrivite
750 g carne tocată de porc
1-2 cepe mari
2 ouă
sare
piper
ulei de gătit

Vinetele le spălăm, le tăiem cozile după care le tăiem felii de aproximativ 1 cm grosime.
Într-o tigaie încingem uleiul şi prăjim feliile de vinete.

Ceapa o curăţăm şo o tocăm julien.

Într-un alt vas turnăm puţin ulei după care punem carnea tocată şi ceapa. Călim carnea până rămâne fără zeamă amestecând astfel încât carnea să nu facă cocoloaşe. Adăugăm la sfârşit sare şi piper.

Lăsăm carnea să se răcorească duă care dăigăm ouăle şi omogenizăm după care mai adăugăm 2+3 linguri cu pastă de roşii.

Într-o tavă punem un strat de vinete peste care punem carnea şi iar un strat de vinete. Ca decor putem pune peste vinete roşii tăiate felii.

Subiecte în articol: musaca de vinete
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri