Este gustos, nu se strică și este înlocuitorul ideal pentru orez. Adică îl puteți folosi și în rețete de ardei umpluți sau în pilafuri ori în sărmăluțe. Noi am gătit o salată cu bulgur și legume, extrem de simplă și gustoasă. Iar dacă sosul cu avocado vi se pare complicat de făcut (dar nu este), pur și simplu îl omiteți.
INGREDIENTE
-
100 g bulgur
-
250 ml apă
-
10 roșii cherry
-
1 cațel de usturoi
-
2 castraveți
-
1 avocado
-
1⁄2 ardei gras roșu
-
1⁄2 ceapă roșie
-
1 lamâie
-
100 g măsline negre și verzi
-
Ulei de măsline
-
1 foaie de dafin
-
Sare
-
Piper
CUM SĂ FACEȚI
- Puneți apa cu sare și dafinul la fiert. Când dă în clocot, puneți bulgurul și fierbeți 15-20 de minute, până scade apa. Lăsați să se răcească, acoperit.
- Între timp, tăiați ceapa, castraveții, roșiile, ardeiul.
- Faceți un sos din pulpa de avocado, 3-5 linguri de ulei, zeamă de lămâie, usturoiul ras, sare.
- Puneți sosul peste bulgurul aerat cu furculița, amestecați și apoi puneți legumele tăiate, măslinele, puțin piper, după gust.
REȚETĂ VIDEO
Salată cu bulgur și legume