Jurnalul.ro Timp liber Culinar Cum vă place? Rețetă de post: Salată cu bulgur și legume

Cum vă place? Rețetă de post: Salată cu bulgur și legume

de Andreea Tiron    |   

Bulgurul este un ingredient ce nu ar trebui să ne lipsească din cămară.

Este gustos, nu se strică și este înlocuitorul ideal pentru orez. Adică îl puteți folosi și în rețete de ardei umpluți sau în pilafuri ori în sărmăluțe. Noi am gătit o salată cu bulgur și legume, extrem de simplă și gustoasă. Iar dacă sosul cu avocado vi se pare complicat de făcut (dar nu este), pur și simplu îl omiteți.

Cumvaplace.ro:

INGREDIENTE

  • 100 g bulgur

  • 250 ml apă

  • 10 roșii cherry

  • 1 cațel de usturoi

  • 2 castraveți

  • 1 avocado

  • 1⁄2 ardei gras roșu

  • 1⁄2 ceapă roșie

  • 1 lamâie

  • 100 g măsline negre și verzi

  • Ulei de măsline

  • 1 foaie de dafin

  • Sare

  • Piper

CUM SĂ FACEȚI

  • Puneți apa cu sare și dafinul la fiert. Când dă în clocot, puneți bulgurul și fierbeți 15-20 de minute, până scade apa. Lăsați să se răcească, acoperit.
  • Între timp, tăiați ceapa, castraveții, roșiile, ardeiul.
  • Faceți un sos din pulpa de avocado, 3-5 linguri de ulei, zeamă de lămâie, usturoiul ras, sare.
  • Puneți sosul peste bulgurul aerat cu furculița, amestecați și apoi puneți legumele tăiate, măslinele, puțin piper, după gust.

REȚETĂ VIDEO

Salată cu bulgur și legume

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri