Jurnalul.ro Timp liber Culinar REŢETA ZILEI Bomboane de ciocolată cu căpşuni

REŢETA ZILEI Bomboane de ciocolată cu căpşuni

Ingrediente: 240g ciocolată neagră, 20g unt. Pentru umplutură: 30g gem de căpşuni, câteva bucăţi de merişoare uscate (le puteţi umple cu orice: nuci, stafide, alune, etc.)

Mod de preparare: se rupe ciocolata în bucăţele mai mici şi se pune într-un bol. Se pune la fiert o oală cu apă, apoi se pune bolul cu ciocolată deasupra apei care dă în clocot. Ciocolata se va topi în baie de aburi. Se amestecă până devine lichidă, apoi se adaugă untul, se omogenizează, se pune la congelator 10 minute şi din nou pe baie de aburi. Se pune ciocolata în forme, se adaugă merişoarele, sau puţin gem de căpşuni, se înlătură excesul cu o spatulă şi se lasă la congelator 15-20 de minute.

Puteţi încerca şi: 

Cea mai bună rețetă de bomboane de ciocolată cu avocado

Prăjitură cu fructe ca la Banat (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Citiţi şi Oamenii de știință confirmă efectele ciocolatei asupra creierului. Cum te ajută

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri