Jurnalul.ro Timp liber Culinar Reţeta zilei: Papricaş de ciuperci

Reţeta zilei: Papricaş de ciuperci

Ingrediente: 1 kg ciuperci champignon, 1 ceapă, 1 lingură boia dulce, 3 linguri rase, făină, 3 linguri smântână, 1 lingură suc de lămâie, ¼ legături pătrunjel, câteva fire mărar, 2-3 linguri ulei, sare şi piper.

Mod de preparare: Ciupercile se taie în două sau patru, în funcţie de mărime. Se încinge câte o lingură de ulei într-o tigaie mai adâncă şi se prăjesc ciupercile la foc mare. Se condimentează cu sare şi piper. Se pun ciupercile deoparte şi se stropesc cu sucul de lămâie. Adăugăm încă o lingură de ulei în tigaie şi punem ceapa tocată mărunt. Se lasă până se înmoaie. Se pun ciupercile la loc în tigaie, se adaugă boia şi două căni cu apă. Se lasă la fiert, la foc mediu, pentru 10-15 minute.

Se freacă smântâna cu făină şi 150 ml apă şi se toarnă peste ciuperci. Se fierbe, amestecând, până papricaşul se îngroaşă. La final se adaugă verdeţurile tocate fin. (e-retete.ro)

 

 

 

Subiecte în articol: Papricaş de ciuperci
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri