Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rețeta zilei : Rasol de vițel cu sos vânătoresc

Rețeta zilei : Rasol de vițel cu sos vânătoresc

Ingrediente

  • 1 kg. carne vițel
  • 3 morcovi
  • 3 radăcini pătrunjel
  • o ceapă
  • 1 linguriță zahăr
  • o țelină
  • 1 lingură făină
  • sare
  • piper
  • 2 foi dafin
  • 3 linguri smântână
  • o jumatate cană vin roșu sec
  • ulei

Mod de preparare

Se fierbe bucata de carne întreagă apoi se taie fâșii subțiri. Într-o cratiță cu puțin ulei se pun bucățile de carne, morcovii, patrujelul și țelina tăiate rondele mai groase și ceapa tăiată marunt. Se lasă la prăjit un sfert de oră, amestecând din când în când. Se adaugă apa fiartă în oală cât să acopere conținutul și se lasă la fiert cu capac, la foc mic, până se fierb legumele. Când e gata se scoate carnea. Legumele se strecoară, păstrând sosul și se mixează. Într-o oală se pune 1 lingură zahăr și se caramelizează, apoi se adaugă 1 lingură ulei, 1 lingura faină, legumele mixate, sosul și se lasă la fiert amestecând continuu. Se mai adaugă piper, foile de dafin, smântâna, vinul și se lasă să mai dea un clocot. La sfârșit se adaugă carnea.Poftă bună!

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri