Ingrediente
1 cană orez
4 căni apă
1 cană linte albă
200 g măsline
1 ceapă roșie
patrunjel
ulei de măsline
piper
sare
Preparare
Se alege orezul, se spală bine în două ape și se pune la fiert în apă cu puțină sare până se înmoaie suficient.
Măslinele se taie pe jumatate, li se îndepărtează sâmburii și jumătățile se taie în sferturi. Ceapa roșie se toacă foarte mărunt și se amestecă cu puțină sare și piper verde. Lintea se spală în două ape și se pune la fiert sau se folosește linte fiartă din conservă, care se scurge bine.
Se amestecă bine orezul scurs, lintea fiartă, măslinele tocate, ceapa tocată mărunt, patrunjelul tocat, uleiul de măsline, sarea și piperul. Se dă vasul la frigider timp de 1 oră. Poftă bună! gastronomie.ele.ro