Ingrediente:
500 ml lapte, un plic budincă instant de vanilie, 2 banane, 120ml smântână pentru frișcă, 60 ml lichior (Irish Cream), 180 g biscuiți integrali zdrobiți, 250 g ciocolată albă, 6 linguri unt topit, 50 g zahăr
Mod de preparare:
Amestecă biscuiții zdrobiți cu zahărul și untul topit. Așază acest amestec la baza unei tăvi cu diametrul de 22-23 centimetri și coace-o la cuptor timp de 8-10 minute la 180 de grade Celsius. Lasă să se răcească. Pregătește budinca de vanilie instant cu laptele și lasă-o să se răcească puțin. Între timp, bate smântâna pentru frișcă și topește ciocolata albă împreună cu lichiorul. Încorporează frișca bătută în ciocolată, apoi budinca răcită. Feliază bananele și așează-le la baza tăvii, peste blatul din biscuiți. Toarnă crema pregătită și bagă totul la frigider cel puțin 4 ore sau peste noapte. Servește decorată cu frișcă bătută.
Încearcă și:
REŢETA ZILEI: Prăjitură cu ananas
REŢETA ZILEI: Vulcan de ciocolată (lava cake)
REŢETA ZILEI: Cheescake cu vanilie şi portocale
REŢETA ZILEI: Clătite cu cocos, rodii şi iaurt
Cheesecake-ul perfect. Rețeta germană