Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rețete românești. Musaca de post, ca la Târgu Cărbunești

Rețete românești. Musaca de post, ca la Târgu Cărbunești

Din Targu Carbunesti, trecand dealul, pe langa stadion, Manastirea Camaraseasca apare calatorului curios ca o minune. si minune este caci, in anii comunismului, biserica manastirii de-acum a fost „bolnita” pentru animalele CAP-ului. Reinfiintata in anii 90, manastirea isi primeste oaspetii (si) in trapeza. De la maica stareta Cristofora am aflat si noi reteta pe care v-o daruim.

Pentru acest preparat ai nevoie de 7-8 cartofi mai mari, 3-4 morcovi mari, 2-3 cepe, 400 g ciuperci albe de cultura, o lingurita de amidon, sare, ulei pentru prajit, doua rosii si o legatura mica de patrunjel verde.

Cum se procedeaza: Cartofii se taie in rondele groase de jumatate de centimetru, se prajesc in ulei, dupa care se scot pe un servet absorbant si se lasa la scurs.

..............

Citeste mai departe AICI

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri