Jurnalul.ro Ştiri Externe Român reținut pentru atacul cu cuțitul asupra unei fetițe de 11 ani în centrul Londrei

Român reținut pentru atacul cu cuțitul asupra unei fetițe de 11 ani în centrul Londrei

de Redacția Jurnalul    |   

Un bărbat de 32 de ani, de origine română, fără domiciliu stabil, a fost arestat de poliția londoneză sub acuzația de tentativă de omor, după ce a înjunghiat o fetiță de 11 ani în Piața Leicester din Londra. Incidentul a avut loc luni, când victima, împreună cu mama sa de 34 de ani, a fost atacată pe stradă de agresor.

Un agent de pază din zonă a intervenit rapid, reușind să-l imobilizeze pe bărbat și să-l dezarmeze, înainte ca poliția să sosească și să-l rețină. Fetița a fost transportată de urgență la spital, unde medicii au confirmat că rănile suferite nu îi pun viața în pericol. Inițial, s-a crezut că și mama acesteia a fost rănită, însă poliția a clarificat ulterior că sângele găsit aparținea doar copilei, potrivit news.met.police.uk.

Acest atac survine într-un climat de tensiune în Marea Britanie, după protestele violente declanșate de uciderea a trei fetițe într-un club de dans din Southport, la sfârșitul lunii iulie, crime comise de un tânăr de 17 ani, Axel Rudakubana, fiul unor imigranți din Rwanda.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri