x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Revoltă în Southport: 39 de ofițeri de poliție, răniți în tulburări de stradă

Revoltă în Southport: 39 de ofițeri de poliție, răniți în tulburări de stradă

de Redacția Jurnalul    |    31 Iul 2024   •   11:00
Revoltă în Southport: 39 de ofițeri de poliție, răniți în tulburări de stradă

Treizeci și nouă de ofițeri de poliție au fost răniți în urma tulburărilor izbucnite în Southport, la câteva ore după ce a avut loc un priveghi în memoria victimelor unui atac cu cuțitul în care au fost uciși trei copii, a declarat Serviciul de Ambulanță Nord-Vest, citat de BBC.

Anterior, poliția din Merseyside a declarat că opt ofițeri au suferit răni grave, inclusiv fracturi, lacerații, o suspiciune de nas spart și comoție cerebrală.

Un ofițer a fost lăsat inconștient, iar unii au suferit răni grave la cap și la față. Trei câini polițiști au fost, de asemenea, răniți, asupra a doi dintre ei fiind aruncate cărămizi.

Haosul, despre care poliția a spus că se crede că a implicat susținători ai English Defence League, a început la doar câteva străzi distanță de locul unde a avut loc priveghiul de miercuri, lângă o moschee de pe St Luke's Road din Southport.

Cei implicați au aruncat cu cărămizi în moschee, au incendiat mașini și pubele cu roți și au provocat daune unui magazin local, a declarat poliția.

În total, 27 de ofițeri au fost duși la spital, iar 12 au fost tratați la fața locului, a declarat serviciul de ambulanță.

Cel puțin opt persoane au fost înjunghiate luni în orașul Southport din nordul Angliei. Unele dintre victime au fost transferate la un spital pentru copii, au declarat reprezentanții ambulanței.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ofiteri politie southport