Un studiu recent arată că aproape toţi cetăţenii României cred în Dumnezeu (95%) sau se auto-consideră religioşi (89%), 44% afirmă că se roagă zilnic, iar 21% spun că se duc la biserică săptămânal. Datele au fost strânse în contextul referendumului iminent cu privire la definirea constituţională a familiei.
27% din populație consideră necesar referendumul pentru redefinirea familiei, relevă un infografic despre credinţa religioasă în România, realizat de Fundaţia Friedrich Ebert România, în cadrul proiectului Monitorul Social. Rezultatul la vot poate fi și intuit, ținând cont că, potrivit studiului, doi din trei romani sunt de acord cu afirmaţia "homosexualitatea trebuie descurajată de societate".
Greu de făcut
"La prima vedere, România este o ţară în care credinţa într-o fiinţă divină este extrem de puternică şi de larg răspândită. (...) Prin contrast, aplicarea în viaţa de zi cu zi a normelor religioase (ex. mersul la biserică) este mai puţin populară. Acţiunile propriu-zise care să marcheze o implicare mai puternică a religiei în societate (precum un referendum pe o temă conservatoare sau susţinerea cultelor de către stat) beneficiază de o susţinere minoritară", se arată pe site-ul Monitorului Social.