Jurnalul.ro Cultură Carte Seară literară la ICR Tel Aviv: prezentarea cărții ”A boy and a secret” de Gabrielle Spieglglas

Seară literară la ICR Tel Aviv: prezentarea cărții ”A boy and a secret” de Gabrielle Spieglglas

de Magdalena Popa Buluc    |   

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv organizează și găzduiește, în data de 21 octombrie 2024, de la ora 18:00, o seară literară ce va include prezentarea cărții ”A boy and a secret” de Gabrielle Spieglglas, volum ce are la bază elemente din biografia unor evrei originari din Bacău și Iași ce au emigrat în Israel în anii 50’ și au luat viața de la capăt, încercând să se integreze în noua lor țară. Povestea acestora este similară cu cea a multora din comunitatea evreilor originari din România.

La eveniment, desfășurat în limba ebraică și organizat în colaborare cu Asociația Scriitorilor de Limba Ebraică din Israel, vor lua cuvântul autoarea Gabrielle Spieglglas, alături de Tzvika Nir, președintele Asociației. Printre vorbitori se vor număra și Tova Yetinson care va dialoga cu Gabrielle Spieglglas despre procesul de documentare și munca de cercetare în arhive care au stat la baza volumului, iar Jonathan Mantel, fiul acesteia, va avea o prezentarea despre genealogia familiei în jurul căreia se concentrează cartea. Moderatoarea evenimentului va fi jurnalista culturală Keren Neizer Cohen.

 

Apărută în anul 2024 la prestigioasa editură israeliană Steimatzky (https://www.steimatzky.co.il/010140873), cartea ”A boy and a secret” (סוד אחד וילד) spune istoria unei familii ale cărei povești se împletesc cu istoria mandatului britanic și a înființării statului Israel. Povestea familiilor care au rămas în țările lor de origine în timp ce fiii și fiicele lor au emigrat în Israel pentru a construi o lume nouă într-o patrie străveche; secrete care sunt dezvăluite încet și creează un mozaic emoțional uman universal de disperare, speranță, dorințe și acceptare cu realitatea.

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri