Jurnalul.ro Ştiri Externe Tensiuni UE-Ungaria. Șefii diplomațiilor din statele comunitare vor să boicoteze summitul pentru afaceri externe de la Budapesta

Tensiuni UE-Ungaria. Șefii diplomațiilor din statele comunitare vor să boicoteze summitul pentru afaceri externe de la Budapesta

de Redacția Jurnalul    |   

Miniștrii și liderii UE ar putea boicota summitul pentru afaceri externe organizat în Ungaria. Aceștia sunt iritați de demersurile premierului maghiar Viktor Orban, legate de relațiile cu Rusia și China. Evenimentul ar trebui să aibă loc în august 2024, la Budapesta.

Miniștrii din Uniunea Europeană ar putea refuza să meargă în Ungaria, la evenimentul găzduit de Viktor Orban, potrivit Sky News. În schimb, ei iau în calcul să organizeze propriul summit pentru afaceri externe.

Astfel, șefii diplomațiilor din statele comunitare căută o modalitate de a evita să devină recuzită în „showul de propagandă” al lui Orban, scrie Politico.

Liderul ungar a fost criticat pentru așa numitele misiuni de pace de la Moscova și Beijing. Demersurile au fost făcute fără informarea țărilor din UE care susțin Ucraina.

Începând din iulie 2024, Ungaria deține președinția rotativă a Consiliului UE. Viktor Orban intenționează să găzduiască summitul pentru afaceri externe în perioada 28-29 august 2024.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Subiecte în articol: ue Ungaria Viktor Orban
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri