Un medic psihiatru pediatric şi un psiholog organizează până la finalul anului, în şapte unităţi şcolare din municipiul Sibiu, ateliere gratuite pentru părinţi şi educatori cu scopul de a dezvolta abilităţi sociale şi emoţionale la copii şi adolescenţi, potrivit unui comunicat de presă remis marţi AGERPRES.
"Spitalul de Psihiatrie 'Dr. Gheorghe Preda' Sibiu, Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu şi Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Sibiu desfăşoară, în parteneriat, proiectul iniţiat de Ministerul Sănătăţii în cadrul unităţilor şcolare din judeţul Sibiu având în vedere susţinerea unor ateliere gratuite pentru părinţi şi educatori cu scopul de a dezvolta abilităţi sociale şi emoţionale la copil şi adolescent. Proiectul a debutat în cadrul Liceului Teoretic 'Constantin Noica', urmând să se desfăşoare în perioada 1.10.2017 - 31.12.2017 şi în cadrul altor unităţi şcolare: Şcoala Gimnazială 'Regele Ferdinand' Sibiu, Şcoala gimnazială nr. 8 Sibiu, Şcoala Gimnazială Nr. 13 Sibiu, Grădiniţa 'Căsuţa Poveştilor' Sibiu, Grădiniţa cu program prelungit nr. 6 Cisnădie şi Grădiniţa cu program prelungit nr. 18 Sibiu", se menţionează în comunicatul de presă.
Atelierele sunt susţinute de Angela Muntean, medic primar psihiatrie pediatrică şi psihologul Diana Lascău, cu participarea profesorilor consilieri şcolari din partea Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Sibiu în şcolile în care îşi desfăşoară activitatea.
"Copiii învaţă comportamentele din interacţiunea cu cei din jurul său. În consecinţă, schimbarea unui comportament al copilului implică, în fapt, şi schimbarea comportamentelor celor din mediul său - părinţi, profesori, colegi, prieteni. Atât părinţii, cât şi educatorii/ profesorii reprezintă o sursă şi un context de învăţare esenţial pentru copil. Comportamentele copiilor se învaţă în interacţiunea cu alţi copii, în interacţiunea cu părinţii şi cu profesorii. Pentru a sprijini copiii în a învăţa atitudini şi comportamente funcţionale cu scopul menţinerii sănătăţii emoţionale şi sociale a acestora, este necesară implicarea tuturor celor care interacţionează cu copilul: părinţi, profesori, colegi. La încheierea atelierelor se oferă gratuit participanţilor manualul 'Curriculă de instruire destinată părinţilor în vederea dezvoltării abilităţilor sociale şi emoţionale ale copiilor' (CD) şi Diploma de participare", se mai arată în comunicat.