Jurnalul.ro Cultură Teatru Spectacolele Teatrului Ion Creangă se văd în Festivalul Bucureștii lui Caragiale

Spectacolele Teatrului Ion Creangă se văd în Festivalul Bucureștii lui Caragiale

Teatrul Ion Creangă se alătură celei de-a 8-a ediții a Festivalului Bucureștii lui Caragiale cu spectacole de teatru pentru copii: „Jack și vrejul de fasole” și „Punguța cu doi bani”. Programate pe data de 23 și 30 august în regim de matineu, spectacolele vor putea fi urmărite pe scena amenajată în Parcul Cișmigiu – zona Platanului.

 

Duminică, 23 august, ora 10:00 Jack și vrejul de fasole

Despre maturizarea eroului ne vorbește și „Jack și vrejul de fasole”, de Joseph Jacobs, poveste transformată sub îndrumarea regizorului Octavian Jighirgiu într-un spectacol energic și proaspăt. O pledoarie în favoarea tuturor celor care nu și-au rătăcit candoarea în hățișurile vieții adulte, spectacolul pune în lumină creativitatea lui Jack – și forța care se ascunde în spatele inocenței sale – acesta reușind să învingă nedreptățile unei lumi tot mai haotice și să transforme un prezent lipsit de strălucire într-un viitor fericit. În varianta sa pentru scenă outdoor, „Jack și vrejul de fasole” s-a bucurat de succes la Festivalul Amintiri din Copilărie – București (2019) și Festivalul Stradal WonderPuck – Cluj Napoca (2019).

Duminică, 30 august, ora 10:00 Punguța cu doi bani

O poveste clasică într-o adaptare cu totul atipică, care răstoarnă convențiile scenice, aducând actorii și decorul în mijlocul publicului, „Punguța cu doi bani” este unul dintre cele mai îndrăgite titluri din repertoriul Teatrului Ion Creangă. Domolind limbajul textului original, și presărat cu o suită de momente muzicale, spectacolul este creat de regizoarea Gabriela Dumitru special pentru copiii de vârstă mică, între 3 și 6 ani. Varianta prezentată în Festivalul Bucureștii lui Caragiale este adaptată pentru scena din Parcul Cișmigiu, într-un format clasic, care menține o distanță de siguranță între artiști și spectatori, fără a pierde nimic din farmecul interpretării actoricești sau a soluțiilor dramaturgice ingenioase.

 

Despre Festival Inițiat în anul 2012, Festivalul Bucureștii lui Caragiale a fost creat pentru a aduce opera celebrului dramaturg cât mai aproape de publicul bucureștean și s-a desfășurat, pe rând, în Centrul Istoric al Capitalei, în Parcul Izvor şi, începând din anul 2017, în Parcul Cişmigiu. Cea de-a opta ediție este organizată de Primăria Municipiului București prin ARCUB în perioada 18 iulie – 20 septembrie 2020, sub motto-ul #SusținemCulturaRO, cu scopul de a asigura continuitatea operatorilor culturali şi de a încuraja consumul cultural la nivel local. Programul include peste 30 de spectacole din repertoriul a 20 de teatre din București.

 

Accesul la spectacole este gratuit și se realizează în baza unei rezervări prealabile pe site-ul www.arcub.ro sau www.entertix.ro, și cu respectarea măsurilor impuse de organizatori pentru prevenirea contaminării cu noul virus SARS-CoV-2, așa cum au fost aprobate prin Ordinul nr. 2941/1120/2020, publicat în Monitorul Oficial la României din 19 iunie 2020.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri