Jurnalul.ro Timp liber Culinar Tort cu pepene roşu

Tort cu pepene roşu

● Ingrediente: 300 g zahăr tos, 3 ouă, 300 ml lapte, 30 g gelatină alimentară, 500 ml friş­că, 100 g migdale, un sfert de linguriţă cu sare, un pepene roşu, două pli­culeţe zahăr vanilinat, o lămâie, o portocală, scorţişoară, mentă, sos de ciocolată.

● Mod de preparare:
1 Gelatina se pune la înmuiat în sucul de lămâie şi portocală apoi se dizolvă la bain-marie. Într-un bol se mixează zahărul tos cu sarea, zahărul vanilinat şi ouăle. Se adaugă laptele dulce rece, se amestecă şi se fierb până se îngroaşă.

2 Se ia de pe foc, se adaugă gelatina, se amestecă şi se lasă să se răceas­că. Într-un bol se mixează frişca până nu mai cade de pe braţele mixerului.

3 Se adaugă la compoziţia cu ouă răcită, se presară jumătate din migdale tocate, coaja rasă de la lămâie şi portocală.

4 Se presară mentă tocată, se amestecă bine cu o lingură ca să nu se lase compoziţia şi se toarnă într-o tavă tapetată cu folie alimentară.

5 Se introduce la rece şi se lasă până a doua zi. Se răstoarnă pe o farfurie, se îndepăr­tează folia, se decorează cu felii de pepene roşu, migdalele rămase, mentă şi sos de ciocolată.

● Sfat: Pepene roşu se poate pune şi în compoziţie, dar se adaugă mai multă gelatină.
● Băutura: Suc de fructe

________________________________________________________________

Prăjitură cu fructe de vară - Prăjitură cu piersici şi coacăze

 

Subiecte în articol: caiet de retete preparate dulci
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri