● Ingrediente: 300 g zahăr tos, 3 ouă, 300 ml lapte, 30 g gelatină alimentară, 500 ml frişcă, 100 g migdale, un sfert de linguriţă cu sare, un pepene roşu, două pliculeţe zahăr vanilinat, o lămâie, o portocală, scorţişoară, mentă, sos de ciocolată.
● Mod de preparare:
1 Gelatina se pune la înmuiat în sucul de lămâie şi portocală apoi se dizolvă la bain-marie. Într-un bol se mixează zahărul tos cu sarea, zahărul vanilinat şi ouăle. Se adaugă laptele dulce rece, se amestecă şi se fierb până se îngroaşă.
2 Se ia de pe foc, se adaugă gelatina, se amestecă şi se lasă să se răcească. Într-un bol se mixează frişca până nu mai cade de pe braţele mixerului.
3 Se adaugă la compoziţia cu ouă răcită, se presară jumătate din migdale tocate, coaja rasă de la lămâie şi portocală.
4 Se presară mentă tocată, se amestecă bine cu o lingură ca să nu se lase compoziţia şi se toarnă într-o tavă tapetată cu folie alimentară.
5 Se introduce la rece şi se lasă până a doua zi. Se răstoarnă pe o farfurie, se îndepărtează folia, se decorează cu felii de pepene roşu, migdalele rămase, mentă şi sos de ciocolată.
● Sfat: Pepene roşu se poate pune şi în compoziţie, dar se adaugă mai multă gelatină.
● Băutura: Suc de fructe
________________________________________________________________
Prăjitură cu fructe de vară - Prăjitură cu piersici şi coacăze