Jurnalul.ro Ştiri Observator Tranzit intens la granițele României

Tranzit intens la granițele României

de Redacția Jurnalul    |   

Aproximativ 400.000 de persoane, cetăţeni români şi străini, au tranzitat frontiera în ultimele 24 de ore, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară, cu circa 120.300 de mijloace de transport.

Potrivit unui comunicat transmis duminică de Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF), pe sensul de intrare în România, prin punctele de frontieră terestre, dar şi prin cele aeriene şi maritime (sosiri din state non Schengen) au fost efectuate formalităţile de intrare în ţară pentru 177.989 de persoane. Totodată, au intrat în ţară 54.151 de mijloace de transport.

Din 10 februarie 2022 până pe 5 septembrie, la nivel naţional, au intrat în România 9.923.620 de cetăţeni ucraineni.

Din 31 martie poliţiştii de frontieră din cadrul aeroporturilor şi porturilor maritime din întreaga ţară nu mai efectuează formalităţile de control pentru persoanele care călătoresc în spaţiul Schengen, însă împreună cu colegii de la poliţie, imigrări şi jandarmerie realizează activităţi punctuale pentru a verifica identitatea şi situaţia legală a persoanelor, dar şi pentru a preveni şi combate faptele ilegale.

Pentru realizarea acestor verificări, angajaţii IGPF dispun de terminale mobile conectate la bazele de date relevante ale autorităţilor române, dar şi la cele din Spaţiul Schengen, efectuând, în ultimele 24 de ore, aproximativ 6.100 de verificări în aplicaţia eDAC.

În ultimele 24 de ore, în zonele de competenţă - punctele de trecere, dar şi la "frontiera verde" - poliţiştii de frontieră au constatat 145 de fapte ilegale (76 de infracţiuni şi 69 de contravenţii) prin care a fost încălcată legislaţia română.

În urma constatării faptelor ilegale de către poliţiştii de frontieră au fost aplicate amenzi de 23.280 de lei şi au fost ridicate în vederea confiscării bunuri de peste 459.867 de lei, care au fost oprite de la comercializare, cu scopul de a proteja consumatorii.

De asemenea, nu s-a permis intrarea în ţară a 26 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi nu s-a permis ieşirea a 25 cetăţeni români din diferite motive legale.

Reprezentanţii IGPF reamintesc că autorităţile bulgare efectuează lucrări de reparaţii pe partea bulgară la Podul Prieteniei dintre Ruse şi Giurgiu, ce vor dura aproximativ 730 de zile. Acestea se vor desfăşura zilnic, timp de 10-12 ore.

Pe perioada reparaţiilor, circulaţia se va desfăşura alternativ, pe o singură bandă, în sistem semaforizat.

Având în vedere că timpii de aşteptare prin PTF Giurgiu vor fi ridicaţi, reprezentanţii IGPF le recomandă participanţilor la traficul transfrontalier să utilizeze aplicaţia Trafic On-line, care prezintă o medie a timpului de aşteptare în punctele de trecere şi utilizarea celorlalte puncte de trecere a frontierei deschise în regim internaţional de la graniţa cu Republica Bulgaria.

AGERPRES

Subiecte în articol: granite tranzit romania igpf amenzi
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri