Ghimbirul este unul dintre cele mai apreciate remedii pentru sănătate. Ceea ce îi dă un plus de valoare este substanța pe care acesta o conține, numită gingerol. Structura chimică și efectul gingerolului sunt asemănătoare aspirinei. Asta înseamnă că ghimbirul impiedică acumularea de trombocite, reducând riscul unui blocaj al vaselor de sânge și riscul de apariție al arterosclerozei. În plus gingerolul acționează și asupra sistemului digestiv, ameliorând durerile, crampele intestinale și senzația de greață.
Citește si HOROSCOPUL PLANTELOR VINDECĂTOARE. BOALA și planta ei de LEAC, pentru fiecare ZODIE în parte
Foarte cunoscută pentru proprietăţile sale antivirale şi antimicrobiene, scorţişoara stimulează funcţionarea sistemului imunitar. Acest condiment parfumat ajută totodată în lupta împotriva îmbătrânirii datorate stresului şi redă strălucirea pielii obosite.
Cuişoarele conţin o cantitate importantă dintr-un compus activ numit eugenol, un ulei volatil cu proprietăţi antioxidante si antiinflamatoare. Acestea au în componența lor flavonoizi precum camferol şi ramnetin, care contribuie la reducerea nivelul de „colesterol rău” (LDL) și previn bolile cardiovasculare.
Ceaiul preparat din amestecul de ghimbir, cuișoare și scorțișoară......................
Află cum poți să îl prepari și să îl folosești pentru tratamente naturiste