Jurnalul.ro Ştiri Externe Trump participă, în Carolina de Nord, la primul său miting în aer liber de la tentativa de asasinat

Trump participă, în Carolina de Nord, la primul său miting în aer liber de la tentativa de asasinat

de Redacția Jurnalul    |   

Donald Trump participă miercuri la un miting electoral în aer liber în Carolina de Nord, primul său eveniment de campanie în exterior de la tentativa de asasinat care l-a vizat la jumătatea lui iulie, relatează AFP.

Măsurile de securitate au fost întărite pentru această reuniune publică prevăzută în cursul după-amiezii la muzeul aviaţiei din Asheboro. Un panou de sticlă antiglonţ ar urma să înconjoare podiumul de pe care va vorbi fostul preşedinte, au relatat media americane, citând personal de securitate şi echipa sa de campanie.

Secret Service, însărcinat cu protecţia marilor personalităţi politice, a recomandat ca Donald Trump să înceteze să participe la evenimente publice în exterior, după ce un tânăr a tras de mai multe ori asupra sa de pe un acoperiş din apropiere pe 13 iulie, în timpul unui miting de campanie din Pennsylvania.

Candidatul republican în vârstă de 78 de ani a participat de atunci la circa zece mitinguri în săli, dar a spus că nu renunţă la întâlnirile cu susţinătorii săi în exterior.

Donald Trump a declarat la sfârşitul lui iulie, pe reţelele sociale, că Secret Service "a acceptat să-şi întărească considerabil mijloacele" de protecţie în perspectiva unor mitinguri în aer liber. "Sunt capabili să facă acest lucru", a adăugat el.

Această tentativă de asasinat a atras demisia directoarei Secret Service, Kimberly Cheatle, criticată pentru modul în care agenţia a gestionat evenimentul.

Miliardarul republican face campanie în mai multe state-cheie în această săptămână, în scopul de a reduce din elanul luat de rivala sa, Kamala Harris.

Vicepreşedinta democrată a fost oficial învestită marţi seară drept candidată a partidului în cursa prezidenţială, în cadrul convenţiei Partidului Democrat de la Chicago.

AGERPRES

Subiecte în articol: trump carolina nord miting asasinat
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri