Jurnalul.ro Ştiri Locale Salvamontiștii au evacuat mai mulți turiști BLOCAȚI în Munții Făgăraș. Din cauza vijeliilor drumurile au fost distruse

Salvamontiștii au evacuat mai mulți turiști BLOCAȚI în Munții Făgăraș. Din cauza vijeliilor drumurile au fost distruse

de Redacția Jurnalul    |   

Mai mulți turiști au fost coborâți duminică în siguranță, după ce în noaptea de sâmbătă spre duminică un drum de acces spre Vârful Moldoveanu a fost distrus de ape, a anunțat Prefectura Argeș.

„Acțiunea în desfășurare din zona de acces spre Vârful Moldoveanu a făcut posibilă coborârea, fără probleme, a mai multor persoane, fie care erau campate, fie care au mers pe traseu spre Vârf! 17 persoane au fost preluate de un microbuz al Inspectoratului pentru Situații de Argeș și sunt transportate la Curtea de Argeș. După care microbuzul va reveni în zonă pentru un nou transport de persoane”, a declarat duminică Dragoș Predescu, prefectul județului Argeș.

Acesta a adăugat că niciun turist nu a fost rănit și că autoturismele blocate nu au fost afectate de aluviuni.

„Situația a fost generată de un cod meteo de vreme rea care s-a confirmat. Echipe ale Serviciului Salvamont Argeș, ale Jandarmeriei Argeș și Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș sunt în zonă”, a mai spus prefectul.

Drumul spre Stâna lui Burnei pe Valea Rea este rupt la 5 km în amonte de confluența cu Zarna, au avertizat duminică dimineața reprezentanții Salvamont Argeș.

 

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri