Jurnalul.ro Ştiri Externe Un angajat OSCE, condamnat la 14 ani de închisoare pentru spionaj în Donețk

Un angajat OSCE, condamnat la 14 ani de închisoare pentru spionaj în Donețk

de Redacția Jurnalul    |   

Un angajat al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) a fost condamnat la închisoare de autoritățile din teritoriile ucrainene ocupate de ruși. Acesta este acuzat de spionaj.

O instanță stabilită de Federația Rusă din regiunea Donețk a condamnat un oficial al OSCE în Europa la 14 ani de închisoare sub acuzația de spionaj pentru agenții de informații străine, a declarat procurorul general de la Moscova, potrivit Reuters.

Acesta a susținut pe Telegram că, în 2021, Vadym Golda a adunat informații despre site-urile industriale din regiunea Donețk, care au fost apoi folosite pentru a direcționa lovituri cu rachete.

În replică, OSCE „a condamnat fără echivoc” sentința și a cerut eliberarea lui Golda și a altor doi foști angajați OSCE închiși de Rusia pentru trădare în 2022.

OSCE, o organizație formată din 57 de națiuni, inclusiv Rusia, Ucraina și multe țări occidentale, a desfășurat o misiune de monitorizare în estul Ucrainei între 2014 și 2022.

Angajații săi au fost însărcinați să monitorizeze o serie de încetări ale focului între forțele ucrainene și separatiștii susținuți de ruși. Angajații au fost retrași din zonă la scurt timp după ce Rusia a invadat Ucraina.

Subiecte în articol: razboi Rusia ucraina osce spionaj tradare
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri