Jurnalul.ro Ştiri Observator Un cetăţean maghiar, rănit de un urs, în Harghita

Un cetăţean maghiar, rănit de un urs, în Harghita

Un cetăţean din Ungaria a ajuns la spital, duminică, după ce a fost atacat de un urs în timp ce se afla la o partidă de vânătoare autorizată de mistreţi, a precizat,  purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip. 
"Vorbim despre un grup de zece cetăţeni din Ungaria aflaţi la o partidă de vânătoare autorizată la mistreţi, în zona Şimoneşti, iar, la un moment dat, un urs a atacat vânătorii, l-a prins pe unul dintre aceştia şi i-a cauzat leziuni muşcate. Ceilalţi vânători au tras mai multe focuri de armă în aer, iar ursul s-a speriat şi a fugit, fără să fi fost rănit", a declarat, luni, Gheorghe Filip. 
Bărbatul a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul Municipal din Odorheiu Secuiesc, unde a fost internat la secţia de ortopedie. 
Potrivit managerului Spitalului Municipal din Odorheiu Secuiesc, Lukacs Antal, pacientul de 54 de ani a suferit o plagă muşcată şi zdrobită la braţul şi umărul stâng, precum şi leziuni în zona toracelui. Întrucât prezenta o fractură la umăr, s-a intervenit ortopedic şi, după ce i-au fost acordate îngrijirile medicale de specialitate, bărbatul a fost externat în cursul zilei. 
Este primul atac de acest gen înregistrat în Harghita în noul an. 

AGERPRES

Subiecte în articol: maghiar atacat de urs Harghita
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri