Jurnalul.ro Ştiri Externe Video șocant: Un bărbat a fost ucis de poliție, după ce oamenii legii au greșit adresa

Video șocant: Un bărbat a fost ucis de poliție, după ce oamenii legii au greșit adresa

de Redacția Jurnalul    |   

Polițiștii din New Mexico și-au dat seama că se aflau la o adresă greșită cu doar câteva momente înainte ca ușa de la intrare să se deschidă și l-au împușcat mortal pe proprietarul înarmat al casei, apoi au făcut un schimb de focuri cu soția acestuia.

Robert Dotson, în vârstă de 52 de ani, a fost ucis de poliție în Farmington, New Mexico, la 5 aprilie, după ce ofițerii care au răspuns la o sesizare de violență domestică au ajuns la o casă greșită.

Departamentul de poliție din Farmington a publicat vineri mai multe înregistrări video, inclusiv imagini surprinse de camerele de corp purtate de cei trei ofițeri care au tras.

"Încă o dată, dorim să ne exprimăm condoleanțele familiei Dotson și, în calitate de șef al poliției, doresc să transmit cât de mult îmi pare rău că s-a întâmplat această tragedie", a declarat șeful poliției, Steven Hebbe, potrivit Reuters.

Înregistrarea video arată cum un ofițer bate la o ușă decorată cu un iepuraș de Paște de trei ori și anunță că poliția este prezentă în decurs de aproximativ 1-1/2 minute. În timp ce așteaptă, doi ofițeri discută dacă au adresa corectă și chicotesc când își dau seama că s-a făcut o greșeală.

Unul dintre ofițeri înjură apoi și se retrage, cu câteva secunde înainte ca ușa să se deschidă. Un ofițer strigă: "Mâinile sus!", iar înregistrarea video îl arată pe Dotson ridicând ceea ce pare a fi un pistol înainte ca ofițerii să deschidă focul, lăsându-l să cadă în ușă.

Soția lui Dotson se aude strigând "Oh, Doamne!". Un ofițer murmură "Te rog, nu", înainte de a avea loc o altă rundă de focuri de armă. Autoritățile au declarat că aceasta a tras în direcția ofițerilor, care au ripostat fără să o atingă.

Soția lui Dotson, care nu și-a dat seama că a tras în poliție, nu a fost acuzată de nicio infracțiune, au declarat autoritățile. Trei copii se aflau la etaj în momentul împușcăturilor, potrivit înregistrării video publicate.

Poliția nu a dezvăluit numele ofițerilor implicați, care au fost plasați în concediu plătit în timp ce poliția statală investighează incidentul.

Familia Dotson și avocatul lor au vizionat înregistrarea video înainte de a fi făcută publică, a declarat Hebbe.

 

 

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: video socant ucis poliție greșit adresa
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri